Aktualijos (socialinė parama), Naujienos|

Švenčionių rajone, kaip ir visoje Lietuvoje, nuo liepos 1 d. pradėta teikti hemodializuojamų pacientų pavėžėjimo paslauga, kai jiems reikia nuvykti iki gydymo įstaigos ir grįžti atgal.

Savivaldybių lygmens nespecializuotam pavėžėjimui priskiriamas tik hemodializuojamų pacientų pavėžėjimas. Švenčionių rajono savivaldybėje nespecializuotą hemodializuojamų pacientų pavėžėjimą organizuoja viešoji įstaiga Švenčionių rajono sveikatos centras, o paslaugą teikia UAB „Transporto centras“.

Pacientai, norintys gauti pavėžėjimo paslaugą dėl hemodializės procedūrų, gali skambinti viešosios įstaigos Švenčionių rajono sveikatos centro koordinatoriui tel. +370 611 96126 arba el. paštu pavezejimas.svencionys@svencioniursc.lt. Registruotis pavėžėjimui galima likus ne mažiau kaip dviem darbo dienoms iki procedūros. Atkreipiame dėmesį, kad pacientai, kuriems pirmą kartą reikalinga pavėžėjimo būtent į hemodializės procedūras paslauga, turi skambinti nemokamu numeriu 1808.

Visais kitais atvejais pavėžėjimas bus priskiriamas valstybės lygmeniui, už jo organizavimą bus atsakinga Greitosios medicinos pagalbos tarnyba. Norėdami gauti šią paslaugą gyventojai turi kreiptis telefonu 1808.

Informaciją parengė: Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius

Comments are closed.

Close Search Window