Naujienos|

Prasidėjus naujiems mokslo metams, gyventojai raginami neprarasti budrumo gatvėse ir keliuose. Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, praėjusiais metais vien Vilniaus apskrityje eismo įvykiuose nukentėjo 244 vaikai. „Lietuvos draudimas“ primena, kad visi šalies moksleiviai visą rugsėjo mėnesį yra apdrausti nemokamu draudimu nuo nelaimingų įvykių keliuose.

„Visus Vilniaus apskrities gyventojus raginame atkreipti dėmesį į kur kas intensyvesnį eismą keliuose nuo rudens pradžios ir vairuoti atidžiai, nes rugsėjį vaikai grįžta į mokyklas, laisvalaikio ir sporto užsiėmimus. Tėvelius taip pat kviečiame kalbėtis su vaikais apie saugų elgesį kelyje, ypatingai tai aktualu pirmokams, kurie dar tik žengia pirmuosius savarankiškus žingsnius mokykloje“, – sako „Lietuvos draudimo“ Žeimenos skyriaus vadovė Natalija Sokolovskaja

Jau 24-tus metus „Lietuvos draudimas“ visiems šalies moksleiviams dovanoja nuo nelaimingų nutikimų kelyje draudimą, kuris galioja visą rugsėjo mėnesį. Anot Žeimenos skyriaus, rugsėjo mėnuo akcijai „Apsaugok mane“ yra pasirinktas ne atsitiktinai – būtent po vasaros atostogų vaikai grįžta į mokyklas, o suaugusieji – į darbus, todėl eismas vėl tampa itin intensyvus po ramesnio vasaros laikotarpio. Tiek vaikai, tiek ir suaugusieji yra išsiblaškę, mažiau atidūs.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenys rodo, kad pernai per visus metus Vilniaus apskrityje keliuose nukentėjo 244 vaikai, iš jų 2 žuvo. Šiemet per pirmus 7 mėnesius šios apskrities keliuose jau buvo sužeisti 202 vaikai, o iš jų žuvo net 6.

„Tokie skaudūs skaičiai tik dar kartą primena, kad vairuotojams būtina atidžiai vairuoti, o tėvams, mokytojams – edukuoti vaikus apie saugų eismą. Rudens sezonas išsiskiria tuo, kad ima ilgėti tamsusis paros metas, suprastėja eismo sąlygos ir matomumas, tampa sunkiau pastebėti pėsčiuosius“, – sako „Lietuvos draudimo“ atstovas.

Draudimo apsauga visiems moksleiviams automatiškai jau įsigaliojo rugsėjo 1-ąją ir galios iki pat rugsėjo 30 d. imtinai.

„Šiemet apdraudėme daugiau nei 340 tūkst. vaikų – tiek moksleivių pradėjo naujus mokslo metus. Jei moksleivis, keliaudamas pėsčiomis, važiuodamas dviračiu, paspirtuku ar riedlente, šį rugsėjį pateks į eismo įvykį, reikia registruoti žalą „Lietuvos draudimo“ svetainėje arba susisiekti su specialistais trumpuoju telefonu 1828. Ši draudimo apsauga galioja, nepriklausomai nuo to, ar gyventojai yra „Lietuvos draudimo“ klientai“, – pažymi Natalija Sokolovskaja.

„Apsaugok mane“ yra seniausia šalyje socialinės atsakomybės iniciatyva, kurią „Lietuvos draudimas“ pradėjo 2000 metais. Akcijos „Apsaugok mane“ metu šalies vairuotojai skatinami būti itin atidžiais kelyje ir skirti ypatingą dėmesį jauniausiems eismo dalyviams, po vasaros atostogų grįžtantiems į miestų bei miestelių gatves.

Daugiau informacijos apie vaikų saugumo keliuose iniciatyvą: https://www.ld.lt/asmens-draudimas/apsaugok-mane; Saulius Abraškevičius „Lietuvos draudimas“ komunikacijos vadovas, tel. +370 685 21479, El. p. saulius.abraskevicius@ld.lt

Comments are closed.

Close Search Window