Naujienos|

Kiek likę vilties Ukrainoje nesibaigiant kruvinam karui? Kaip šiandien gyvena Irpinės, Bučos, kitų Kyjivo priemiesčių žmonės, keturis kartus išgyvenę fronto linijoje? Kodėl būtent Caritas pasitelkiamas greitajai pagalbai išvadavus kaimus ir miestelius? Ko ten gyvybiškiausiai trūksta vietiniams? Okupantai palieka užminuotas teritorijas, bet ne tik. Ką dar? Registruokitės į nuotolinį Lietuvos Carito renginį el. paštu caritas@caritas.lt ir išgirsite iš pirmų lūpų.

Liepos 26 dieną, trečiadienį 15-16.30 val. Lietuvos Caritas kviečia į nuotolinį renginį „Carito įspūdžiai iš Kyjivo“, kuriame dalyvaus Lietuvos vyskupų konferencijos delegatas užsienio sielovadai, arkivyskupas Lionginas Virbalas ir drauge į Ukrainą vykę karitiečiai.

Nuotolinio renginio Zoom nuorodą nusiųsime visiems, užsiregistravusiems el. paštu caritas@caritas.lt
Jį bus galima stebėti ir Lietuvos Carito feisbuko paskyroje.

Į Kyjivą Carito Lietuvoje atstovai vyko ne tik susitikti su vietos karitiečiais, palaikyti juos, bet ir perduoti Lietuvos žmonių paramos.

Lietuvos vyskupų kvietimu pirmą gavėnios sekmadienį bažnyčiose tikintieji Ukrainai paaukojo 262 719 eurus. Įmonės, pavieniai asmenys, bendruomenės, mokyklos ir kiti geradariai per Caritą Ukrainai pervedė dar 37 012 eurų, taigi, iš viso Lietuvos Caritas Ukrainos Caritui perdavė 300 tūkst. eurų piniginės paramos, o daiktinę organizuos pagal vizito Kyjive metu išsakytus pagalbos žmonėms poreikius.

„Esame labai dėkingi Lietuvos žmonėms, kad nepavargsta remti Ukrainos, pagal išgales dalijasi tuo, ką turi. Iš viso nuo karo pradžios per Lietuvos Caritą surinkta daugiau nei milijonas eurų (1 129 731 Eur), į skirtingus Ukrainos regionus išgabenta 20 vilkikų reikalingiausių daiktų ir maisto. Per vietinį Caritą Ukrainoje ir kitus partnerius Lietuvos žmonių paaukota parama pasiekė Severodonecką, Lvivą, Mostyską, Odesą, Kyjivą, Poltavą, Mykolajevą, Volynę, Dniprą, Donetską“, – vardijo Lietuvos Carito vadovė, pridurdama, kad iš Lietuvos į Ukrainą gabentos paramos krovinių vertė – apie 650 tūkst. eurų.

Kviečiame pasižymėti nuotolinio renginio datą, registruotis į jį el. paštu. caritas@caritas.lt ir dalintis informacija su visais, kam gali būti įdomu!

Comments are closed.

Close Search Window