Naujienos|

Savivaldybės viešosios tvarkos specialistai atliko patikrinimą, ar vairuotojai nepiktnaudžiauja neįgaliųjų transporto priemonių stovėjimo vietomis.
Galime pasidžiaugti, kad vairuotojai automobilius statė taip, kaip reikalauja Kelių eismo taisyklės ir administracinių nusižengimų nestatyta.
Kartu primename, kad Kelių eismo taisyklės nustato, kad vietoje, pažymėtoje neįgaliojo su vežimėliu simboliu, gali stovėti tik transporto priemonės, pažymėtos skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortelę turinčios transporto priemonės. Transporto priemonės, kurią vairuoja teisę naudoti skiriamąjį ženklą „Neįgalusis“ turintys neįgalieji arba juos vežantys asmenys, priekis ir galas turi būti pažymėti kvadratiniais mėlynais skiriamaisiais ženklais „Neįgalusis“ su baltu apvadu ir baltu kelio ženklo „Neįgalieji“ simboliu.
Automobilio sustojimas ir stovėjimas vietose, kurios pagal Kelių eismo taisykles pažymėtos kaip neįgaliųjų automobilių stovėjimo vietos, neturint teisėtą sustojimą ir stovėjimą tokiose vietose pagrindžiančio dokumento, užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 180 eurų

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus informacija

Comments are closed.

Close Search Window