Naujienos|

Paveldo pastatų stebėsenos ir prevencinės priežiūros projektas „FIXUS Mobilis“ jau trečius metus teikia paslaugas privatiems ir instituciniams paveldo valdytojams visoje Lietuvoje. Nors Švenčionių rajone vyrauja archeologijos paveldas, čia yra ir 122 architektūros paveldo objektai, o FIXUS sąraše kol kas tik trys iš jų – Seno Strūnaičio mokyklos pastatų komplekso pastatai.

Kaip bendromis specialistų ir valdytojų pastangomis galima pasirūpinti paveldo pastatų sveikata, Švenčionių rajono gyventojams FIXUS informuos gegužę vyksiančioje viešoje konsultacijoje. Nemokamoje „FIXUS Mobilis“ konsultacijoje laukiami paveldo ir istorinių pastatų savininkai ir valdytojai bei prevencine statinių priežiūra besidomintys rajono gyventojai.

Gegužės 11 d. 10 val. Švenčionių miesto kultūros centro konferencijų salėje (Vilniaus g. 2, Švenčionys) projekto vadovė Viltė Janušauskaitė ir mobiliųjų komandų nariai pristatys paveldo stebėsenos ir priežiūros sistemą FIXUS, supažindins su teisiniais dokumentais, paveldo pastatų valdymo praktika, ką turėtų daryti savininkai dėl prevencinės priežiūros.

FIXUS specialistų komandos kone kiekvieno objekto apžiūros metu nustato drėgmės, parazitų, netinkamo naudojimo ir laiko paveldo pastatui padarytais pažeidimais. Konsultacijoje FIXUS specialistai dalinsis žiniomis, ką galima padaryti patiems ir kokie reguliarūs darbai geriausiai užtikrina kultūros paveldo objektų ilgaamžiškumą. Taip pat konsultacijos dalyviai galės užduoti rūpimus klausimus prevencinės priežiūros specialistams.

Apie „FIXUS Mobilis“

Kultūros paveldo centro ir Kultūros infrastruktūros centro įgyvendinamas projektas „FIXUS Mobilis“ teikia prevencinės priežiūros paslaugas paveldo objektų valdytojams. Į „FIXUS Mobilis“ sąrašą jau atrinkta Kultūros vertybių registre 153 esantys pastatai. FIXUS finansuojamas iš 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės finansinio mechanizmo programos „Kultūra“ lėšų.

Daugiau informacijos: www.fixusmobilis.lt

Projekto „FIXUS Mobilis“ vykdytojų informacija

Comments are closed.

Close Search Window