Naujienos|

Tai viena iš pratybų „Perkūno griausmas 2024“ sudedamųjų dalių – gegužės 6-8 dienomis vyksiančios pratybos „Perkūno bastionas 2024“, pagal kurių scenarijų paskirti karo komendantai su komendantiniais vienetais bus integruoti į savivaldybių struktūrą. Karo komendantai su priskirtais struktūriniais vienetais kartu su savivaldybių administracija ir savivaldybėse veikiančiomis institucijomis treniruosis vykdyti ginkluotųjų pajėgų vienetų, karo komendantų ir valstybės bei savivaldybių institucijų, įstaigų ir organizacijų bendradarbiavimą ir sąveiką mobilizacijos bei karo padėties metu, taip pat turto rekvizavimą bei kitas numatytas procedūras mobilizacijos ir valstybės ginkluotos gynybos atveju.

Pratybose dalyvaus ginkluotųjų pajėgų vienetai, valstybės bei savivaldybių institucijos, įstaigos ir ūkio subjektai. Švenčionių rajone bus matoma karių su ginkluote, judės technika, kai kur gali girdėtis šūviai ar sprogimai – visa tai ilgai planuotų pratybų dalis. Kasdieninė gyventojų veikla nebus trikdoma.

Kariuomenės strateginės komunikacijos departamentas prašo gyventojų neplatinti socialiniuose tinkluose filmuotos medžiagos ir nuotraukų dėl grėsmės, kad tai gali tapti Rusijos ir Baltarusijos propagandos įrankiu.

Nuotr. Lietuvos kariuomenės
Švenčionių rajono savivaldybės administracija

Comments are closed.

Close Search Window