Naujienos|

Mūsų krašte daugėja asmenų, norinčių parduoti savo ūkyje išaugintą ar pagamintą produkciją. Visi maisto tvarkytojai, įskaitant ir augalinio maisto augintojus ir gamintojus privalo užregistruoti savo vykdomas veiklas Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos tvarkomame –  Maisto tvarkymo subjektų registre. Veiklą registruoti privalo šviežių vaisių ir daržovių augintojai (išskyrus ūkininkus bei sodininkus mėgėjus, turinčius pažymėjimus ir prekiaujančius turgavietėse ar prekybai savos gamybos žemės ūkio ir maisto produktais skirtose viešosiose vietose), jei jie ketina prekiauti šviežiomis daržovėmis ir vaisiais iš ūkio, internetu, turguose, tiekti parduotuvėms, prekybos centrams, viešojo maitinimo įmonėms. Registracija svarbi ir tuo, kad vartotojas gali pasitikrinti, ar pardavėjas, iš kurio perkamos daržovės, vaisiai, veiklą vykdo legaliai, laikosi saugos ir kokybės reikalavimų. Maisto tvarkymo subjektų registras skelbiamas viešai elektroninėje svetainėje https://vmvt.lt/opendata/mtsr/index.php).

Naujai įsisteigusios įmonės, fiziniai asmenys, įregistravę individualią veiklą arba įsigiję verslo liudijimus ir įregistravę veiklą Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto tvarkymo subjektų sąraše, pirmaisiais veiklos metais ir ne trumpiau kaip 12 mėnesių nuo jo veiklos pradžios įgauna „verslo naujoko statusą’’. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Utenos departamentas suteikia informaciją apie Deklaraciją dėl pirmųjų verslo metų bei informuoja apie ūkio subjektui taikomus palengvinimus pirmaisiais verslo metais. Ūkio subjekto veiklos pradžia laikoma nuo registracijos datos. Pirmaisiais verslo metais yra reguliariai teikiamos konsultacijos bei organizuojami mokymai. Identifikavus pažeidimus Verslo naujokams netaikomos poveikio priemonės, o nustatomas tinkamas terminas pažeidimams ištaisyti.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos interneto svetainės skiltyje Aktualu verslo naujokams“ (https://vmvt.lt/aktualu-verslo-naujokams) skelbiama informacija apie Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, ūkio subjektų konsultavimą, reikalingus dokumentus veiklai pradėti, verslo teises ir pareigas, pasirengimą patikrinimams, taikomas poveikio priemones, užfiksavus pažeidimų, pranešimų ir skundų nagrinėjimą, paslaugų įvertinimą ir kt.

Pradedant veiklą ir norint ją įteisinti reikalingos žinios, iškyla nemažai papildomų klausimų, todėl visada kviečiame kreiptis į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos konsultantus, kurie pasiruošę padėti ir patarti verslo naujokams. Pasikonsultuoti taip pat galite trumpuoju konsultacijų telefono numeriu – 1879, el. paštu klausimai@vmvt.lt arba atvykę į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Utenos departamentą Aušros g. 84, 28181 Utena.

Naujienas, informaciją apie mokymus, seminarus ir kitą aktualią informaciją galite rasti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos svetainėje: https://vmvt.lt

Informaciją parengė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Utenos departamento vyriausioji specialistė – maisto produktų inspektorė Agata Saveljevienė

Comments are closed.

Close Search Window