Naujienos|

Šiuo metu ypač padaugėja žaliųjų atliekų – tai šienavimo atliekos, medžių ir krūmų genėjimo atliekos, lapai, gėlės. Žaliąsias atliekas griežtai draudžiama krauti į buitinių atliekų konteinerius ar palikti šalia konteinerių, išvežti ir išmesti į tam neskirtas aikšteles. Tokiu būdu tam neskirtos aikštelės tampa nelegaliais sąvartynais, į kuriuos yra vežamos ne tik žaliosios atliekos, bet ir naudoti baldai, buitiniai ir santechnikos prietaisai bei buitinės atliekos. Tokie veiksmai traktuojami kaip administracinis nusižengimas.

Už atliekų, reglamentuojančių teisės aktų reikalavimų nevykdymą, administracinė atsakomybė numatyta pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 247 straipsnį 9 dalį, bauda už padarytą pažeidimą nuo 500 iki 1500 Eur.

Yra keli būdai, kaip žaliąsias atliekas rūšiuoti atsakingai. Jas galima kompostuoti, mesti į tam skirtus konteinerius arba pristatyti į žaliųjų atliekų surinkimo aikšteles.

Žaliosios atliekos nemokamai priimamos žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelėje (Lauko g. 29, Maleikėnų k., Pabradės sen., Švenčionių r. sav., telefonas informacijai 8 620 35 893).

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus informacija

Comments are closed.

Close Search Window