Naujienos|

Švenčionių rajono savivaldybė, siekdama stiprinti jaunimo savanorius priimančias organizacijas, organizuoja seminarą, skirtą jaunimo savanorius priimančioms ir planuojančioms priimti jaunimo savanorius organizacijoms. Seminaro tikslas – supažindinti organizacijas su Jaunimo savanoriškos tarnybos modelio įgyvendinimu, programos pakeitimais, nauja jst.jra.lt sistema. Seminaro dalyviams taip pat bus pateikta informacija apie tai, kaip tapti priimančiąja organizacija. Jie bus supažindinti su Jaunimo savanoriškos tarnybos programos dokumentais, akreditacijos procesu.

Jaunimo savanoriška tarnyba – tai intensyvi 6 mėn. trukmės jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 m. savanorystės programa, kurios metu jaunuoliai 40 val. / mėnesį savanoriauja pasirinktoje akredituotoje priimančioje organizacijoje (statusą galima pasitikrinti priimančių organizacijų duomenų bazėje), kartą per mėnesį susitinka su savanorišką veiklą organizuojančios organizacijos paskirtu mentoriumi, mokosi įveikti sunkumus, mokosi apmąstyti patirtį bei įvardyti išmokimus, suformuluoti tobulėjimo kryptis. Jaunimo savanoriškos tarnybos programa – tai galimybė ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį, bet ir geriau pažinti save, ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi. Savanoriai gauna jaunimo pažymėjimą, patvirtinantį tarnybos metu įgytus ar sustiprintus įgūdžius, o po 6 mėn. (ne mažiau nei 40 val. / mėn.) nenutrūkstamos tarnybos jiems suteikiamas 0,25 stojamojo balo pripažinimą, stojant į pirmosios pakopos studijas.

Kviečiame į seminarą, skirtą jaunimo savanorius priimančioms ir planuojančioms priimti jaunimo savanorius organizacijoms.

Seminaras vyks 2023 m. gegužės 23 d. 13 val. Švenčionių miesto kultūros centre (Vilniaus g. 1, Švenčionys).

Registracija iki 2023 m. gegužės 19 d. https://forms.gle/uNofvaAhyH5H3dcB8

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės vyriausioji specialistė (savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė) Inga Varnienė.

Comments are closed.

Close Search Window