Aktualijos (socialinė parama), Naujienos|

Švenčionių rajono  savivaldybė su VšĮ ,,Socialinis taksi“ pasirašė asmenų pavėžėjimo paslaugų sutartį, pagal kurią nuo 2023 m. kovo 20 d. numato teikti pavėžėjimo paslaugą neįgaliems asmenims ir asmenims (šeimoms), kuriems teikiamos socialinės paslaugos ir kurie dėl negalios, ligos, senatvės ar kitų problemų negali naudotis visuomeniniu ar individualiu transportu. Numatyta, kad asmenys (šeimos) galės vykti į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas (įvairias įstaigas, kultūros centrą, dienos centrą, parduotuvę, gydymo įstaigą, darbą, susitikimą ir kt.), o neįgalūs asmenys gauti ir su kelione susijusią asmeninio asistento pagalbą (palydėjimo; nukėlimo/pakėlimo laiptais su techninės pagalbos priemonėmis nepritaikytuose būstuose; daiktų panešimo ir kt.). Visa tai užtikrins negalią turinčio asmens savarankiškumą ir nepriklausomybę keliaujant nuo kitų asmenų, giminaičių. 

„Džiaugiamės, jog Švenčionių rajono savivaldybė atliepia negalią turinčių asmenų poreikį transporto organizavimo ir asistavimo paslaugoms organizuoti. Šios tikslinės asmenų grupės mobilumas ne tik neatsiejama socialinių paslaugų krepšelio dalis, bet ir kai kur vienintelė galimybė pasiekti kultūros, švietimo ar kitas savirealizacijos vietas.” – teigia VšĮ „Socialinis taksi“ direktorius Liutauras Vičkačka.

Pavėžėjimo paslauga bus teikiama 7 dienas per savaitę, 24 valandas per parą (taip pat ir švenčių dienomis). Klientai už kelionę turės susimokėti simboliškai, t.y. 0,10 Eur už 1 km.

Paslaugą galima užsisakyti paskambinus Socialinio taksi operatorių telefonu tel. +370 687 44 001 (darbo dienomis nuo 9 iki 18 val.).

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius

Comments are closed.

Close Search Window