Naujienos|

Pastaraisiais metais Švenčionių rajono šunų šeimininkai vis dažniau surenka savo augintinių ekskrementus. Tačiau vis dar pasitaiko gyventojų, kurie nesirūpina savo miesto švara ir palieka savo keturkojų draugų išmatas.

Maloniai primename, kad vadovaujantis Gyvūnų laikymo Švenčionių rajono savivaldybės teritorijos gyvenamosiose vietovėse taisyklėmis (interaktyvi nuoroda į taisykles https://www.e-tar.lt/portal/lt/legalAct/2f7cf8f0eae111e7acd7ea182930b17f), gyvūnui priteršus viešojoje vietoje, daugiabučių namų bendrojo naudojimo teritorijose, patalpose ar kito asmens žemės valdoje, gyvūno laikytojas nedelsdamas turi surinkti gyvūno ekskrementus ar kitus gyvūno paliktus teršalus.

Siekdami paskatinti gyventojus labiau rūpintis savo aplinka, visą balandžio mėnesį Švenčionių rajono savivaldybės administracijos viešosios tvarkos specialistai tikrins, kaip gyventojai laikosi nustatytų reikalavimų vedžiodami savo augintinius. Nesilaikantys gyvūnų laikymo taisyklių ir nesurenkantys gyvūnų išmatų gyventojai gali būti baudžiami nuo 30 iki 120 eurų dydžio baudomis.
 
Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus informacija

Comments are closed.

Close Search Window