Naujienos|

Artėjant Kovo 11-ajai (Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai), Švenčionių rajono savivaldybės administracijos viešosios tvarkos specialistai primena rajono gyventojams valstybės vėliavos iškėlimo tvarką.
Valstybės vėliava yra oficialus Lietuvos valstybės simbolis. Valstybės vėliavos naudojimą reglamentuoja Lietuvos Respublikos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymas ir Vyriausybės nutarimas „Dėl Lietuvos valstybės vėliavos ir kitų vėliavų kėlimo ir naudojimo“.
Vėliava turi būti iškeliama 7 valandą ir nuleidžiama 22 valandą. Nebūtina ją iškelti ant fasado, naudojant specialų stovą. Ji gali būti keliama prie pastatų (ant stiebų, įrengtų priešais pastato fasadą), virš ar ant pastatų.

Primename, kad už Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimą numatyta administracinė atsakomybė. Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 519 straipsnyje (Vėliavų iškėlimo tvarkos pažeidimas) nurodoma, kad Lietuvos valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą juridinių asmenų, išskyrus valstybės ir savivaldybių institucijas ir įstaigas, vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims, gyvenamųjų namų savininkams arba už namų eksploatavimo organizavimą atsakingiems asmenims nuo dešimt iki dvylikos eurų ir baudą valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo dešimt iki šešiolikos eurų.
Gerbkime ir tausokime valstybingumo tradicijas.
Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Bendrasis skyrius

Comments are closed.

Close Search Window