Naujienos|

Visų pirma, žmogus, kuriam patvirtinta COVID-19 liga, turi nedelsdamas užpildyti anketą atvejis.nvsc.lt. ir joje pateikti informaciją apie sąlytį turėjusius žmones. Čia yra kertinis žingsnis, nes, jei susirgusysis to nepadarys, sąlytį su juo turėjusiam nedarbingumo pažymėjimo NVSC negalės išduoti.

Kai yra užpildoma anketa atvejis.nvsc.lt, sąlytį turėję žmonės gauna trumpąsias SMS žinutes, kuriose esančią anketą taip pat privalo užpildyti ir taip pateikti duomenis apie save. Tuomet jau tokie žmonės gali teikti prašymus dėl nedarbingumo išdavimo, jeigu jis yra reikalingas. Tai reiškia, kad dėl nedarbingumo, jei turėjote sąlytį su užsikrėtusiu COVID-19 liga, galite kreiptis tik gavę trumpąją SMS žinutę apie Jums taikomą privalomą izoliaciją.

Pats paprasčiausias būdas tai padaryti – užpildant elektroninę formą per paslaugų portalą – Elektroninius valdžios vartus epaslaugos.lt. Svarbu tai, kad prašymą dėl nedarbingumo pažymėjimo išdavimo žmogus turi pateikti ne vėliau nei iki privalomos izoliacijos laikotarpio pabaigos.

Elektroninis nedarbingumo pažymėjimas išduodamas arba motyvuotai atsisakoma jį išduoti ne vėliau kaip per 3 darbo dienas nuo prašymo ir kitų dokumentų gavimo NVSC dienos.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamento Švenčionių skyriaus informacija

Comments are closed.

Close Search Window