Naujienos|

Vienišumas ir negalia yra vienos iš pagrindinių socialinės atskirties priežasčių. Ši problema ypač aktuali vyresniems žmonėms, sulaukusiems pensinio amžiaus. Neturėjimas galimybių bendrauti su savo artimaisiais (jų nebuvimas), savarankiško judėjimo apribojimai (invalidumas) atskiria senjorus nuo kitų bendruomenės narių.

Pandemijos metu ši problema tapo dar aktualesnė. Jautėme poreikį ir norą aplankyti šiuos žmones, paguosti ir nuraminti, suteikti jiems visokeriopos informacijos, konsultuoti dėl viruso, supažindinti ir priminti, kaip jie turėtų elgtis, padėti apsirūpinti būtiniausiais maisto produktais ir higienos priemonėmis.
Pabradės bendruomenės „Domus“ nariai jau dvejus metus iš eilės lanko vienišus senelius ir neįgalius asmenis, pradžiugindami juos savo bendravimu bei įteikdami maisto davinį, kuris palengvina sunkią šių žmonių buitį.
Pabradės bendruomenės „Domus“ nariai 2020 metų gruodžio mėnesį vykdė projektą „Pagalba socialiai pažeidžiamiems asmenims“. Projektą įgyvendinti padėjo Švenčionių rajono savivaldybė, skirdama 1320 eurų iš biudžeto lėšų. Bendruomenė „Domus“ prisidėjo prie šio projekto savo lėšomis ir bendra suma buvo 1475 eurai. Už šias lėšas buvo sukomplektuoti 33 rinkiniai iš būtiniausių maisto produktų: miltų, įvairių kruopų, makaronų, konservų, cukraus ir t. t. Krepšeliai papildyti ir higienos priemonėmis: skalbimo milteliais, muilu, dantų pasta ir dantų šepetėliais.
Bendruomenės nariai lankė vyresnio amžiaus žmones ir žmones, turinčius negalią. Lankytojai pradžiugino juos dovanomis ir šiltu bendravimu. Pabradės „Ryto“ gimnazijos pradinių klasių mokiniai paruošė atvirukus, kurie buvo išdalinti kartu su dovanomis.

Dėkoju UAB „Cecilija“ kolektyvui už pagalbą, komplektuojant dovanas, Pabradės bendruomenės „Domus“ nariams Taisijai Matiusovičienei, Pavelui Lukjanovui ir Liucijai Auzinš už dovanų krepšelio išvežiojimą ir gražų bendravimą.

Pabradės bendruomenės „Domus“ pirmininkas
Romas Kerulis

Comments are closed.

Close Search Window