Naujienos|

Švenčionių rajono tekstilės atliekų konteinerius aptarnauja ekologinių sprendimų bendrovė UAB „Ecoservice“. Gyventojų prašoma tekstilės konteineriuose palikti tik tinkamą dėvėti tekstilę – ji vežama į tekstilės rūšiavimo centrą Vilniuje, kur paruošiama antriniam panaudojimui.
„Nukreipdami Švenčionių rajone surinktą tekstilę į Vilniuje veikiantį UAB „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo centrą užtikrinsime, kad ji toliau galės būti naudojama, prisidėsime prie švaresnės aplinkos, mažiau tekstilės atsidurs sąvartynuose. Per mėnesį švenčioniškiai tekstilės konteineriuose palieka apie 3 tonas tekstilės. Tiesa, svarbus ne tik tekstilės kiekis, bet ir kokybė, nes tikslas yra antrinis panaudojimas ir jos dėvėjimo laiko pratęsimas“, – sakė UAB „Ecoservice“ tekstilės rūšiavimo verslo direktorius Konstantinas Gurinas.
Pasak K. Gurino, tekstilės konteineriuose reikėtų palikti tik tinkamus naudoti gaminius: švarius, nesuplyšusius drabužius, avalynę porose, rankines, diržus, užuolaidas, rankšluosčius, patalynės užvalkalų komplektus. Be to, labai svarbu juos tvarkingai sudėti į plastikinius maišelius ir užrišti, kad nesusiteptų.
Suplyšę, sutepti, nepataisomai sudėvėti ir jau naudoti nebetinkami drabužiai, kilimai, įvairios tekstilės atraižos šiuose konteineriuose atsidurti neturėtų – juos reikėtų pristatyti į didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles Pliauškių k. 4, Švenčionėlių sen., ir Lauko g. 31, Maleikėnų k., Pabradės sen., Švenčionių r. sav.
Švenčionių rajone šiuo metu yra 8 tekstilės atliekų konteineriai, jų ateityje daugės. Tekstilės atliekų konteinerius gyventojai gali rasti bendrojo naudojimo atliekų surinkimo aikštelėse:

  • Švenčionyse: Taikos g. 10, Vilniaus g. 14A, Stoties g. 9A;
  • Švenčionėliuose: Žilvičių g. 10, Bažnyčios g. 32, Lauko g. 49;
  • Pabradėje: Architektų g. 3, Vilniaus g. 108E.

UAB „Ecoservice“ informacija
Nuotraukų šaltinis: https://unsplash.com/

Comments are closed.

Close Search Window