Aktualijos (socialinė parama), Naujienos|

Siekiant žmonėms su negalia, globos įstaigas paliekantiems jaunuoliams ir  iš įkalinimo įstaigų išėjusiems  asmenims padėti sėkmingiau integruotis į visuomenę, būtina kompleksinės pagalbos sistema ir individualius poreikius atliepiančios paslaugos. Kartu su Europos Komisija ir Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) Lietuvoje bus kuriama nauja individualizuotų paslaugų teikimo sistema pažeidžiamoms visuomenės grupėms.

EBPO ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija organizavo tris atskirus seminarus, kuriuose buvo siekiama išgirsti paslaugų vartotojų nuomonę apie jų patirtį naudojantis paslaugų teikimo sistema trijose pilotinėse savivaldybėse – Švenčionių, Marijampolės ir Kauno rajono. Kiekvienai tikslinei grupei buvo surengta po vieną praktinį seminarą.

2022 m. gegužės 26 d. Švenčionyse lankėsi EBPO ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai, kurie kartu su socialiniais darbuotojais, nevyriausybinių organizacijų atstovais, socialinių paslaugų gavėjais, savivaldybių administracijų ir kitais specialistais diskutavo su kokiais pagrindiniais iššūkiais susiduria globos įstaigas paliekantys jaunuoliai ir kaip būtų galima pagerinti jiems pritaikytų paslaugų teikimą.

Atsižvelgiant į vizito metu sukauptą patirtį ir atliktus vertinimus, EBPO ekspertai parengs inovatyvų individualizuotų paslaugų modelį, kuris vėliau bus išbandomas minėtose savivaldybėse. Modelio rezultatai bus naudojami socialinės politikos formavimo ir jos praktinio įgyvendinimo tobulinimui.

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė Jolita Lazdinienė

Comments are closed.

Close Search Window