Naujienos|

Šią savaitę Švenčionių rajonui buvo skirtos 420 dozių COVID-19 vakcinos. Prieš vakcinaciją asmenys yra testuojami greitaisiais serologiniais testais. Nebus skiepijami asmenys:
– kuriems per pastaruosius tris mėnesius buvo nustatyta COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), išskyrus tuos atvejus, kai prieš skiepijimą SARS-CoV-2 anti-S ir (ar) anti-RBD IgG antikūnai yra neigiami (nuo nustatytos COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) ir antikūnų tyrimo turi praeiti ne mažiau kaip 3 savaitės);
– kuriems prieš skiepijimą SARS-CoV-2 anti-S ir (ar) anti-RBD IgG antikūnai yra teigiami.

Planuojama užbaigti vakcinaciją socialinės globos įstaigų gyventojams bei darbuotojams, socialinių paslaugų įstaigų darbuotojams, epidemiologinę diagnostiką atliekantiems specialistams, kurie vyksta į COVID-19 ligos židinius, ASPĮ darbuotojams, vaistinių darbuotojams.
Švenčionių rajono pirminės sveikatos priežiūros centras (vakcinaciją organizuojanti ASPĮ) vakcinaciją organizuos trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį.
Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė, vakcinavimo proceso koordinatorė Olesia Plotnikova pažymi, kad Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija numato prioritetinių gyventojų grupių pakeitimus ir todėl prioritetinių grupių rezerviniai sąrašai yra pastoviai peržiūrimi ir koreguojami.
Šiuo metu renkami rezerviniai sąrašai asmenų, dirbančių švietimo įstaigose ir turintys kontaktą su mokiniais pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas bei dirbančių ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse ir turintys tiesioginį kontaktą su ugdomais.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus informacija

Comments are closed.

Close Search Window