Naujienos|

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius primena, kad teisę gauti paramą maistu ir higienos prekėmis iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo turi nepasiturintys gyventojai, kurių vidutinės mėnesio pajamos vienam asmeniui neviršija 1,5 valstybės remiamų pajamų (VRP) dydžio (187,50 Eur).
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2020 m. balandžio 10 d. įsakymu Nr. A1 – 307 „Dėl Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo projektų finansavimo sąlygų aprašo Nr. 5 patvirtinimo”, rajono gyventojams parama maisto produktais gali būti skiriama ir kitais atvejais, kai vienam gyvenančiam asmeniui ar bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam nariui yra didesnės nei 1,5 VRP (187,50 Eur) dydžio, bet neviršija 2,2 VRP (275,00 Eur) dydžių per mėnesį, atsižvelgiant į bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens materialinę padėtį (yra vienišas ir neįgalus, sukakęs pensinį amžių ir gyvena vienas, šeima ar vienas gyvenantis asmuo patiria dideles išlaidas ligos ar nelaimės atveju, šeima augina 3 ir daugiau vaikų, šeima augina neįgalų vaiką, vaiką (vaikus) augina vienas iš tėvų, globojami šeimose vaikai ir asmenys nuo 18 metų, kuriems paskirta globos (rūpybos) išmoka).

Prašymai dėl paramos maisto produktais ir higienos prekėmis iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo 2020 metams priimami visus metus.
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dėl spartaus Covid-19 plitimo pakeitė Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministro 2020 m. balandžio 10 d. įsakymą Nr.A1-307 „Dėl Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo projektų finansavimo sąlygų aprašo Nr.5 patvirtinimo”, sudarydama galimybę maksimaliai mažinti tiesioginius kontaktus tarp darbuotojų bei paramos gavėjų.

Atsižvelgiant į tai, kad asmenų prašymai galioja vienerius kalendorinius metus, o kitiems metams asmenys prašymus pradeda teikti nuo einamųjų metų gruodžio 1 d., siekiant išvengti didelių paramos gavėjų srautų seniūnijose šių metų gruodžio mėnesį, bus pratęstas 2020 m. galiojusių prašymų terminas iki 2021 m. gruodžio 31 d. imtinai.
Nauji paramos gavėjai prašymus maisto produktais ir higienos priemonėms paramai gauti gali teikti nuotoliniu būdu, t.y., telefonu, elektroniniu paštu ir pan.

2020 m. lapkričio mėnesio maisto produktai iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo dalinami nuo lapkričio 27 d.

Lapkričio mėnesio maisto produktų krepšelį sudaro šie produktai:
1. Grikių kruopos, 0,5 kg pakuotė – 1 vnt.
2. Greito paruošimo avižų košė, 0,07 kg pakuotė – 1 vnt.
3. Rapsų aliejus, 0,92 kg pakuotė – 1 vnt.
4. Vištienos konservai, 0,4 kg pakuotė – 1 vnt.
5. Keptos pupelės pomidorų padaže, 0,4 kg pakuotė – 1 vnt.
6. Konservuota raugintų agurkų sriuba, 0,48 kg. pakuotė – 1 vnt.
7. Avižiniai sausainiai su šokolado gabaliukais, 0,2 kg. pakuotė – 1 vnt.
8. Miltų mišinys keksui, 0,5 kg. pakuotė ¬- 1 vnt.
9. UAT pienas, 1,029 kg. pakuotė – 1 vnt.
10. Razinų ir riešutų mišinys, 0,3 kg. pakuotė – 1 vnt.
11. Saldintas sutirštintas pienas, 0,397 kg. pakuotė – 1 vnt.

Lapkričio mėnesio higienos produktų krepšelį sudarys šios prekės:
1. Šampūnas, 0,327 kg. – 1 vnt.
2. Tualetinis muilas, 0,100 kg. – 1 vnt.
3. Skalbimo priemonė, 1,415 kg. -1vnt.
4. Dantų pasta, 0,170 kg. -1 vnt.
5. Dantų šepetėlis, 1 vnt.

Paramos maisto produktais ir higienos prekėmis gavimo klausimais darbo dienomis telefonu, elektroniniu paštu arba atvykus į gyvenamosios vietos seniūniją informaciją ir konsultacijas teikia gyvenamosios vietos seniūnijos specialistai.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus informacija

Comments are closed.

Close Search Window