Naujienos|

 Švenčionių rajono savivaldybė kartu su jaunuolių iniciatyvine komanda 2024 m. rugsėjo mėnesį pradėjo įgyvendinti projekto „Keičiuosi pats – keičiu pasaulį! 2024“ (toliau – Projektas) veiklas. Projekto veiklos finansuojamos iš Europos Sąjungos lėšų  (Projektas Nr. 2024-1-LT02-ESC30-SOL-000220293).

Projekto tikslas – padėti vieni kitiems tapti pilnaverčiais visuomenės nariais, didinant neįgalių jaunuolių integraciją ir išmokti vertinti išskirtinumą kaip privalumą, o ne kaip trūkumą.

Projekto uždaviniai:

1. Sudaryti lygias galimybes visiems Projekto dalyviams dalyvauti Projekto veiklose.

2. Įgalinti Projekto dalyvius tarpusavyje bendrauti, dalyvauti bendrose veiklose.

3. Ugdyti toleranciją, pagarbą visiems bendruomenės nariams.

4. Skatinti aplinkos požiūriu tvarų ir atsakingą jaunų žmonių elgesį, didinant informuotumą apie tai, kaip svarbu imtis veiksmų, kad būtų mažinamas arba kompensuojamas veiklos poveikis aplinkai.

Projekto veiklos įgyvendinamos nuo 2024 m. rugsėjo 6 d. iki 2025 m. rugsėjo 5 d.

Projekto dalyviai – 20 jaunuolių (16–22 m. amžiaus), iš kurių 10 jaunuolių, turinčių negalią.

Siekiant sudaryti sąlygas jaunuoliams geriau pažinti vieniems kitus,  Projekto metu planuojamos nuolatinės (vieną kartą per mėnesį organizuojamos) veiklos „Kūrybinės dirbtuvės“, kurių metu jaunuoliai, turintys negalią, kartu su aktyviais jaunuoliais ir su specialistų (psichologo / jaunimo darbuotojo / specialiojo pedagogo) pagalba mokysis dirbti komandoje, organizuos vieni kitiems veiklas. Be nuolatinių veiklų, planuojamos išvykos į renginius kituose miestuose, 3 dienų ir 2 dienų stovyklos su nakvyne, apsilankymai Švenčionių miesto renginiuose, valstybinių švenčių minėjimuose, bus teikiamos individualios ir grupinės psichologo konsultacijos. Planuojamos įgyvendinti Projekto veiklos padės jaunuoliams pažinti vieniems kitus, skatins bendrauti, surasti sąlyčio taškus, sumažins atskirtį, sudarys lygias galimybes visiems jaunuoliams dalyvauti.

Įgyvendinus Projekto veiklas, tikimasi, kad Švenčionių rajono gyventojai taps tolerantiškesni, empatiškesni, daugiau dėmesio skirs žmogaus asmenybei, neskirstys aplinkinių pagal išvaizdą, pradės vertinti ir džiaugtis tuo, kad žmonės skirtingi, akcentuos žmogaus gebėjimus.

Projekto įgyvendinimo pirmasis mėnuo buvo skirtas parengiamiesiems darbams. Vyko Projekto iniciatyvinės komandos ir koordinatoriaus susitikimas – planuojamų įgyvendinti visų Projekto veiklų aptarimas, pirmo Projekto dalyvių susitikimo ir  spalio mėnesio veiklų planavimas, Projekto iniciatyvinės komandos pasitarimas su specialistais, kuriuos planuojama kviesti bendradarbiauti įgyvendinant Projekto veiklas, pirmas Projekto  dalyvių, iniciatyvinės komandos ir specialistų  susitikimas-žygis.

Pirmojo susitikimo dalyviai savo motyvacija dalyvauti Projekto veiklose, geranoriškumu padėti vienas kitam ir nuoširdumu, Projekto iniciatyvinei komandai suteikė pasitikėjimo ir ryžto organizuojant ir vykdant Projekto veiklas.

Kviečiame prisijungti prie Projekto norinčius dalyvauti ir  bendradarbiauti organizuojant Projekto veiklas.

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė) Inga Varnienė, tel. 8 698 25 738, el. p. inga.varniene@svencionys.lt

Comments are closed.

Close Search Window