Naujienos|

Mokytojas – tai ne tik žinių skleidėjas, bet ir tikras įkvėpimo šaltinis. Jo darbas – ne vien perduoti mokomąją medžiagą, bet ir skatinti tobulėjimą, formuoti asmenybes, padėti mokiniams atrasti savąjį kelią. Kantrybė, supratimas ir nuoširdus tikėjimas mokiniais – tai bruožai, kurie atveria duris į ateitį ir ugdo lyderius, kurių vertybės ir gebėjimai tampa stipriu pagrindu visam gyvenimui.

Spalio 4 dieną Švenčionių miesto kultūros centre buvo paminėta Tarptautinė mokytojų diena. Rajono mokytojus sveikino Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius. Savo kalboje jis pabrėžė, kokia svarbi ir atsakinga yra mokytojo profesija, bei akcentavo sunkumus, su kuriais pedagogai susiduria kasdieniniame darbe. Vis dėlto, kaip sakė meras, didžiausią džiaugsmą jam kelia matyti mokytojų šypsenas – tai rodo jų atsidavimą ir meilę savo darbui nepaisant visų iššūkių.

Šventės metu savivaldybės meras įteikė prestižines „Metų mokytojo“ nominacijas, kuriomis įvertinta išskirtinė mokytojų pedagoginė veikla bei reikšmingas indėlis į mokymo procesą. 

Švenčionių rajono 2024 metų „Metų mokytojo“ nominacijos buvo įteiktos trims pedagogams:

  • Danguolei Grincevičienei, Švenčionių r. Pabradės „Ryto“ gimnazijos istorijos mokytojai metodininkei, pilietiškumo pagrindų mokytojai;
  • Lilijai Rutkovskajai, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos biologijos mokytojai metodininkei;
  • Vilhelminai Urbonienei, Švenčionių r. Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos dorinio ugdymo (etikos) mokytojai ekspertei, užsienio kalbos (rusų) mokytojai metodininkei. 

Šie mokytojai pasižymėjo ne tik puikiais mokinių pasiekimais, bet ir kūrybišku bei inovatyviu požiūriu į ugdymo procesą.

Be to, padėkos raštais buvo apdovanoti net 52 rajono mokytojai, pagerbiant už jų ugdomų mokinių pasiekimus laikant valstybinius brandos egzaminus, už nuoširdų ir kruopštų pedagoginį darbą.

Šventinę nuotaiką pagyvino operos solisto Egidijaus Bavikino pasirodymas. Jo atliekamos dainos sušildė susirinkusių širdis ir tapo puikiu akcentu įspūdingai šventei, skirtai pagerbti mūsų mokytojus.

Mokytojo darbas dažnai būna neįvertintas, tačiau būtent jie yra tie, kurie formuoja ateities visuomenę, ugdo jaunosios kartos moralines vertybes, gebėjimus ir siekius. Ši šventė dar kartą priminė, koks svarbus ir prasmingas yra kiekvieno mokytojo indėlis.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija 

Švenčionių miesto kultūros centro nuotraukos

Comments are closed.

Close Search Window