Naujienos|

Socialiniai darbuotojai – tai tylūs herojai, kurie kasdien savo darbu keičia žmonių gyvenimus. Jie teikia pagalbą ir paramą tiems, kurie susiduria su sunkumais. Socialiniai darbuotojai išklauso ir stiprina bendruomenes, o jų atsidavimas padeda žmonėms atgauti viltį ir tikėjimą savimi. Ši profesija reikalauja gilaus žmogiškumo, empatijos ir tikėjimo gerumu, nes socialinis darbas yra ne tik praktinė pagalba, bet ir širdies pašaukimas, kuriuo paliečiamos daugelio gyvenimų širdys.

Rugsėjo 27 d. Švenčionių kultūros centre vyko iškilmingas Socialinių darbuotojų dienos minėjimas. Šio renginio metu buvo pagerbti ir apdovanoti net 18 darbščių, atsidavusių ir socialinėje srityje besidarbuojančių specialistų. Šventės akimirkos buvo kupinos padėkos žodžių ir nuoširdaus įvertinimo tų, kurie kasdien tyliai ir su didžiuliu pasiaukojimu padeda tiems, kam pagalbos reikia labiausiai.

Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius savo kalboje pabrėžė, kad socialinio darbuotojo profesija yra viena svarbiausių mūsų visuomenėje. Pasak mero, šie žmonės yra tie, kurie pirmieji ateina į pagalbą, kai kitiems sunku, jie padeda ne tik išspręsti problemas, bet ir įkvepia atkurti tikėjimą savimi ir pasauliu.

Šventės pabaigoje visų laukė ypatinga staigmena – Baibos Skurstenės koncertas. Nors renginys vyko anksti, 10 valandą ryto, atlikėjos energija pripildė salę gyvybės.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija. Ramūno Maminsko nuotraukos.

Comments are closed.

Close Search Window