Naujienos|

Švenčionių rajono savivaldybės administracija, siekdama sudaryti sąlygas Švenčionių rajono jaunuoliams dalyvauti trumpalaikėje savanoriškoje veikloje arba atlikti socialinę-pilietinę veiklą bei atsižvelgdama į 2024 metais Švenčionių rajono savivaldybei rekomenduojamas įgyvendinti jaunimo politikos sritis, užduotis ir rezultatų vertinimo kriterijus, rengia organizacijų, priimančių Švenčionių rajono jaunuolius neformaliai savanorystei, katalogą.

Kviečiame rajone veikiančias įstaigas, įmones ir kitas organizacijas prisijungti prie iniciatyvos ir priimti Švenčionių rajono jaunuolius atlikti socialinę-pilietinę veiklą savo organizacijoje.

Apie ketinimą dalyvauti iniciatyvoje informuokite iki 2024 m. spalio 7 d., užpildydami formą https://forms.gle/ymq5CYUTxrDqKpjq9.

Trumpalaikė savanorystė – struktūruota veikla iki 3 mėnesių, kurios  metu siekiama konkrečių rezultatų. Trumpalaikė savanorystė gali būti labai intensyvi savanorystė ir mažiau intensyvi, tačiau svarbu, jog savanoriavimo metu būtų siekiama atlikti konkretų darbą ar sukurti konkretų rezultatą.

 Socialinė-pilietinė veikla prisideda prie bendrosiose ugdymo įstaigų programose numatytų kompetencijų ugdymo ir padeda mokiniams praktiškai taikyti įgytas žinias ir gebėjimus bei demonstruoti vertybines nuostatas ir sudaro galimybes pažvelgti į dalykus iš įvairių perspektyvų, ypač pritaikant, išplečiant ir aktualizuojant įgytas žinias gyvenimiškose situacijose.

Socialinės-pilietinės veiklos tikslas – skatinti mokinius aktyviu dalyvavimu prisidėti sprendžiant aktualias socialines problemas bendruomeniniame ir visuomeniniame gyvenime ir, reflektuojant savo patirtį, ugdytis pilietiškumo, socialinę, emocinę ir sveikos gyvensenos bei kitas kompetencijas.

Socialinės-pilietinės veiklos uždaviniai:

1. Skatinti mokinių visapusišką asmenybės brandą ir dalyvavimu grįstą mokymąsi.

2. Padėti įsisąmoninti kiekvieno asmens atsakomybę kuriant savo asmeninę, vietos bendruomenės ir platesnės visuomenės gerovę bei paskatinti mokinius ieškoti pozityvių saviraiškos būdų.

3. Skatinti mokinius apgalvoti savo patirtis, ugdytis savistabos įgūdžius, gebėjimą kritiškai įsivertinti savo priimtų sprendimų pagrįstumą ir pridėtinę vertę sau patiems ir bendruomenei, kuriai mokiniai priklauso.

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė) Inga Varnienė, tel. +370 698 25 738, el. p. inga.varniene@svencionys.lt

Comments are closed.

Close Search Window