Naujienos|

Švenčionių rajono savivaldybės Aukštojo mokslo studijų rėmimo fondo (toliau – Fondas) paskirtis – remti aukštosiose mokyklose sėkmingai studijuojančius ir patiriančius materialinių sunkumų studentus (toliau – Pareiškėjas),kurie patys arba jų tėvai, įtėviai, globėjai ar rūpintojai (toliau – Tėvai) gyvena Švenčionių rajone ir / ar studijuoja Švenčionių rajono savivaldybei reikalingas specialybes.

Paramos rūšys:

1. Vienkartinė finansinė parama.

2. Tikslinė stipendija.

3. Mokesčio už studijas apmokėjimas (visiškas ar iš dalies).

Vienkartinės finansinės paramos dydis – nuo 5 iki 8 Vyriausybės patvirtintos bazinės socialinės išmokos (toliau – BSI) dydžių suma. Konkrečiu atveju paramos dydį nustato Fondo taryba, atsižvelgdama į disponuojamas Fondo lėšas.

Tikslinės stipendijos dydis yra ne mažesnis nei 8 BSI. Konkrečiu atveju Fondo taryba nustato stipendijos dydį, atsižvelgdama į disponuojamas Fondo lėšas bei sutarties, sudaromos su Pareiškėju, sąlygas.

Mokestis už studijas gali būti apmokėtas visas arba iš dalies. Konkrečiu atveju Fondo taryba nustato siūlomą dengti mokesčio už studijas dydį, atsižvelgdama į disponuojamas Fondo lėšas bei sutarties, sudaromos su Pareiškėju, sąlygas.

Vienkartinę finansinę paramą gali gauti Lietuvos Respublikos aukštųjų mokyklų pirmų dieninių bakalauro, magistro ir rezidentūros studijų studentai, kurie patys arba jų Tėvai gyvena Švenčionių rajone.

Vienkartinę finansinę paramą gali gauti studentai, atitinkantys šias sąlygas:

1. Yra išlaikę visus sesijos egzaminus ne mažesniu kaip 8 balų svertiniu vidurkiu arba įvertinimų balų vidurkiu arba (įstoję į pirmą kursą) labai gerai baigę bendrojo ugdymo įstaigą – brandos atestato mokomųjų dalykų įvertinimo vidurkis yra ne mažesnis kaip 9 balai ir yra išlaikyti ne mažiau kaip du valstybiniai brandos egzaminai, kurių įvertinimas 50 ar daugiau balų.

2. Šeimos, kurios nariu yra, pajamos, tenkančios vienam šeimos nariui, yra ne didesnės kaip 1 minimalioji mėnesinė alga. Į šeimos pajamas neįskaitomos:

2.1. vaiko išlaikymui skirtos išmokos;

2.2. vienkartinės išmokos (vienkartinė išmoka vaikui, vienkartinė išmoka įsikurti, vienkartinė išmoka gydymosi tikslams, išmoka kietam ir kitokiam kurui įsigyti, socialinė pašalpa, laidojimo pašalpa);

2.3. slaugos, priežiūros (pagalbos) ar transporto išlaidų tikslinės kompensacijos.

3. Atitikti bent vieną iš šių papildomų sąlygų:

3.1. Pareiškėjas yra neįgalus;

3.2. Pareiškėjas yra našlaitis;

3.3. Pareiškėjo Tėvų šeimoje yra 2 ir daugiau iki 16 m. amžiaus vaikų;

3.4. Pareiškėjo Tėvų šeimoje yra daugiau negu vienas studentas;

3.5. Pareiškėjas turi tik vieną iš Tėvų, vienas iš jų miręs ar tėvai išsituokę;

3.6. Pareiškėjo abu ar vienas iš Tėvų yra neįgalūs (-us);

3.7. Pareiškėjas yra sukūręs šeimą ir turi vaikų;

3.8. Pareiškėjo šeimos, kurios nariu yra, pajamos, tenkančios vienam šeimos nariui, neviršija 1 vieno valstybės remiamų pajamų dydžio.

Tikslinę stipendiją gauti ar pretenduoti į aukštojo mokslo studijų apmokėjimą gali dieninių ir tęstinių studijų studentai, kurie įsipareigoja baigę studijas įsidarbinti rajono savivaldybės administracijos pasiūlytame darbe bei sudaro Stipendijos ar Apmokėjimo už mokymosi išlaidas sutartį.

Prašymus Fondo tarybai dėl tikslinės stipendijos gavimo ar aukštojo mokslo studijų apmokėjimo gali teikti:

1. studentai, studijuojantys studijų programą, kuri įtraukta į rajono savivaldybės tarybos patvirtintą studijų programų, kurias studijuojantys studentai gali pretenduoti gauti tikslinę stipendiją ar pretenduoti į mokesčio už studijas išlaidų apmokėjimą, sąrašą;

2. rajono savivaldybės administracijos direktorius ar rajono įstaigų direktoriai.

Informaciją apie prašymų teikimą galima rasti Švenčionių rajono savivaldybės Aukštojo mokslo studijų rėmimo fondo nuostatuose,  patvirtintuose Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2005 m. sausio 20 d. sprendimu Nr. T-18 „Dėl Švenčionių rajono savivaldybės Aukštojo mokslo studijų rėmimo fondo“ (pakeista ir patvirtinta nauja redakcija 2017 m. kovo 29 d. sprendimu Nr. T-54).

Švenčionių rajono savivaldybės Aukštojo mokslo studijų rėmimo fondo nuostatai

Studijų programų, kurias studijuojantys studentai gali pretenduoti gauti tikslinę stipendiją ar pretenduoti į mokesčio už studijas išlaidų apmokėjimą, sąrašas.

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė (savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė) Inga Varnienė, tel. +370 698 25 738, el. p. inga.varniene@svencionys.lt

Comments are closed.

Close Search Window