Naujienos|

Rugpjūčio 30 d. įvyko Švenčionių rajono savivaldybės tarybos posėdis, kuriame dalyvavo UAB Sai-Ignalina atstovas Mantas Baniulis ir Švenčionių komunalinio centro direktorius Arnas Jacina. Iš viso posėdyje dalyvavo 23 tarybos nariai.

Posėdyje iš viso buvo svarstomi 42 klausimai.

Tarybos posėdis prasidėjo klausimais dėl būsimo saulės parko, kuris bus įkurtas Švenčionių rajone, netoli Mežionėlių kaimo. Buvo pritarta Švenčionių rajono savivaldybės, Švenčionių rajono savivaldybės administracijos ir UAB Sai-Ignalina investicijų ir paramos teikimo sutarties sudarymui bei pritarta atleisti UAB Sai-Ignalina nuo nekilnojamojo turto mokesčio. Tarybos nariai džiaugėsi, kad investicijos atkeliauja į Švenčionių rajoną.

Patvirtintas 2024 metų valstybės biudžeto lėšų paskirstymo tvarkos aprašas, skirtas mokytojų, dirbančių pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo programas, personalo optimizavimui ir atnaujinimui.

Pritarta Švenčionių rajono savivaldybės nusikaltimų prevencijos ir kontrolės komisijos sudarymui.

Pakeistas savivaldybės tarybos 2022 m. kovo 31 d. sprendimas dėl saugotinų želdinių kirtimo, pašalinimo ar intensyvaus genėjimo leidimų išdavimo. Nustatyta, kad teisę išduoti leidimus turi ne tik savivaldybės vykdomoji institucija, bet ir savivaldybės administracijos direktorius.

Patvirtintas Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2023 m. kovo 30 d. sprendimo Nr. T-51 „Dėl Švenčionių rajono savivaldybės tarybos veiklos reglamento patvirtinimo“ pakeitimas.

Siekiant pagerinti teikiamų paslaugų kokybę ir užtikrinti sklandų fizinių bei juridinių asmenų aptarnavimą atliekų surinkimo ir išvežimo srityje, UAB „Pabradės komunalinis ūkis“ (dabar – „Švenčionių komunalinis centras“) pateikė prašymą dėl galimybės gauti finansinį lizingą šių automobilių įsigijimui. Taryba pritarė garantijos suteikimui UAB „Pabradės komunalinis ūkis“ finansiniam lizingui imti.

Tuomet dominavo socialinių paslaugų klausimai. Buvo pritarta socialinės priežiūros, socialinės globos ir laikino atokvėpio paslaugų išlaidų finansavimo Švenčionių rajono savivaldybės gyventojams maksimalių dydžių nustatymui. Patvirtinti Globos centro ir budinčio bei nuolatinio globotojo veiklos finansavimo Švenčionių rajono savivaldybėje ir  Mokėjimo už socialines paslaugas tvarkos aprašai.

Pakeistos Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2023 m. gruodžio 28 d. sprendimu Nr. T-260 ,,Dėl Švenčionių rajono savivaldybės sutikimų statyti laikinuosius ir nesudėtinguosius statinius valstybinėje žemėje, kurioje nesuformuoti žemės sklypai, išdavimo taisyklių patvirtinimo“ patvirtintos taisyklės. Esmė, kad statomo nesudėtingojo laikinojo statinio užimamas plotas negali būti didesnis kaip 25 kv. m.

Pritarta Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2023 m. gruodžio 28 d. sprendimo Nr. T-263 ,,Dėl Švenčionių rajono savivaldybės sutikimų statyti statinius žemės sklypuose, besiribojančiuose su valstybinės žemės sklypais ar valstybine žeme, kurioje nesuformuoti žemės sklypai, išdavimo taisyklių patvirtinimo“ pakeitimui. Atnaujinus taisykles, bus sudaryta galimybė, vadovaujantis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymo 27 straipsnio 4 dalimi, sutikimus pasirašyti mero įgaliotam savivaldybės administracijos direktoriui.

Pritarta, kad pakeitus Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2023 m. gruodžio 28 d. sprendimą Nr. T-261 ,,Dėl Švenčionių rajono savivaldybės sutikimų laikinai naudotis valstybine žeme statybos metu išdavimo taisyklių patvirtinimo“ sutikimus galės pasirašyti mero įgaliotas savivaldybės administracijos direktorius.

Pritarta šių projektų įgyvendinimui:

  • „Sveikatos priežiūros paslaugų teikimo organizavimas Švenčionių rajono sveikatos centre“, kuris apima sveikatos priežiūros paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimą.
  •  „Sveikatos priežiūros specialistų poreikio užtikrinimas  Švenčionių rajono savivaldybėje“, kuris remia gydytojų rezidentų ir odontologų pritraukimą, taip pat tam tikrų sričių studijų finansavimą.
  • „Švietimo pagalbos ir koordinuotai teikiamų paslaugų užtikrinimas Švenčionių rajono savivaldybėje“. Projektas skirtas užtikrinti kokybišką švietimo pagalbą ir koordinuotai teikiamas paslaugas, siekiant įgyvendinti įtraukųjį švietimą Švenčionių rajono savivaldybėje
  • „Kokybiškų visuomenės sveikatos paslaugų prieinamumo gerinimas Švenčionių rajono savivaldybėje“. Planuojamos investicijos į psichinės ir fizinės sveikatos stiprinimo paslaugas, įskaitant fizinio aktyvumo paslaugų plėtrą ir psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevenciją.
  • „Švenčionių rajono savivaldybės švietimo įstaigų modernizavimas“. Numatomos investicijos Visos dienos mokyklos veikloms užtikrinti. Bus atnaujinamas Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos stadionas, įsigyjami baldai ir įranga, Švenčionių r. Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijoje bus atnaujinama dalis vidaus patalpų bei sukuriamos lauko erdvės, bus atnaujinama Švenčionių r. Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos stadiono takų danga, Švenčionių r. Pabradės „Ryto“ gimnazijoje bus atnaujinamos dalis vidaus patalpų ir kt.

Sprendimai dėl socialinių būstų. Pritarta Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2019 m. kovo 28 d. sprendimo Nr. T-59 „Dėl savivaldybės būsto fondo ir socialinio būsto, kaip savivaldybės būsto fondo dalies, sąrašų patvirtinimo“ pakeitimui. Iš sąrašo bus išbrauktas vienas savivaldybės socialinis būstas, kuris bus nuomojamas ne socialinio būsto nuomos sąlygomis savivaldybės socialinio būsto nuomininkui, kurio Lietuvos Respublikos gyventojų turto deklaravimo įstatyme nustatyta tvarka 2023 metų deklaruotų pajamų dydis daugiau kaip 50 procentų viršija Lietuvos Respublikos paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatymo nustatytą metinį pajamų dydį. Pritarta savivaldybės būsto nuomos ne socialinio būsto nuomos sąlygoms.

Leista įsigyti tarnybinį lengvąjį automobilį mobiliai ambulatorijai.

Pritarta Švenčionių rajono savivaldybės turto investavimui ir  UAB „Vilniaus vandenys“ įstatinio kapitalo didinimui.

Pritarta pakeisti Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2015 m. gruodžio 30 d. sprendimą Nr. T-230 „Dėl vietinės rinkliavos už leidimo prekiauti ar teikti paslaugas savivaldybės tarybos nustatytose viešosiose vietose išdavimą nuostatų patvirtinimo”.

Pritarta pakeisti Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2014 m.  lapkričio 17 d. sprendimą Nr. T-215  „Dėl viešame aukcione parduodamo Švenčionių rajono savivaldybės  nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamųjų daiktų sąrašo patvirtinimo“.

Pritarta po reorganizavimo veiklą tęsiančios  UAB ,,Švenčionių komunalinis centras” struktūrai. Nauja struktūra susideda iš 4 skyrių ir į skyrius neįeinančių administracijos darbuotojų bei valdybos narių. 4 skyriai sudaromi siekiant išgryninti pagrindines bendrovės veiklas bei funkcijas. Iš viso planuojami 97 etatai.

Apsvarstyti ir priimti kiti darbotvarkės klausimai – dėl savivaldybės turto perdavimo patikėjimo teise valdyti, naudoti ir disponuoti juo, dėl sklypų ir statinių perleidimo, dėl panaudos sutarčių sudarymo, dėl nuomos sutarčių pratęsimo bei sudarymo.

Tarybos posėdžio įrašą galite peržiūrėti čia. Kitas tarybos posėdis numatytas 2024 m. rugsėjo 26 d.

Comments are closed.

Close Search Window