Naujienos|

Praėjusį penktadienį, rugpjūčio 30-ąją, Švenčionių atvirojo jaunimo centras minėjo savo pirmąjį gimtadienį. Šventė, vykusi paskutinį vasaros savaitgalį, tapo ryškiu jaunimo bendruomenės susibūrimu, į kurį susirinko gausus būrys jaunų žmonių. Toks didelis jaunimo šventės dalyvių skaičius rodo, kad centras per pirmuosius veiklos metus tapo svarbia vieta jauniems Švenčionių krašto gyventojams.

Gimtadienio šventėje dalyvavo ir Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, vicemerai Violeta Čepukova ir Erikas Demidovas, savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Inga Varnienė.

Kiekvienas šventės svečias turėjo galimybę gauti specialų balioną, laikydamas jį, išsakyti savo palinkėjimus jaunimo centrui. Vaikai su džiaugsmu ir viltimi paleido šiuos balionus į dangų, tikėdamiesi, kad palinkėjimai išsipildys. Ši akimirka simbolizavo jaunimo tikėjimą Jaunimo centro ateitimi. Po sveikinimų kiekvienas šventės dalyvis taip pat galėjo palikti savo palinkėjimą ant spalvotos sienos, kuri tapo tikru bendruomenės minčių ir svajonių atspindžiu.

Be šventinių akimirkų, vaikai turėjo galimybę tiesiogiai bendrauti su savivaldybės meru Rimantu Klipčiumi ir užduoti jiems rūpimus klausimus. Tokios diskusijos yra labai vertingos, nes leidžia jaunimui tiesiogiai dalyvauti savo miesto gyvenime, dalytis idėjomis ir pasiūlymais, kurie gali padėti kurti geresnę ateitį.

Po Jaunimo centro gimtadienio laukė dar vienas ypatingas renginys – tranki vasaros uždarymo šventė Švenčionių miesto parke. Muzika, šokiai ir gera nuotaika užplūdo parką, kai jaunimas ir miesto gyventojai kartu džiaugėsi vasaros pabaiga. Ši šventė tapo puikiu būdu ne tik pažymėti Jaunimo centro pirmąjį gimtadienį, bet ir išlydėti vasarą, palydint ją su džiugia ir energinga atmosfera.

Švenčionių atvirojo jaunimo centro gimtadienio šventė buvo ne tik proga paminėti pirmuosius sėkmingus veiklos metus, bet ir puiki galimybė sustiprinti jaunimo bendruomenės ryšius bei skatinti aktyvų dalyvavimą visuomeniniame gyvenime. Tokie renginiai, kaip šis, įkvepia jaunus žmones veikti, svajoti ir kurti, o tuo pačiu ugdo pasitikėjimą savimi bei įsitikinimą, kad kiekviena svajonė gali tapti realybe.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija ir nuotraukos

Comments are closed.

Close Search Window