Naujienos|

Švenčionių rajono savivaldybės delegacija 2024 m. rugpjūčio 22–25 d. su vizitu lankėsi Mrongovo mieste, Lenkijoje, kur turėjo galimybę dalyvauti įvairiose veiklose ir susitikimuose, praturtinusiuose abiejų regionų bendradarbiavimą. Delegaciją sudarė Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus vedėja Jadvyga Samuilevičienė, tarybos posėdžių sekretorė Martyna Mosevičiūtė, savivaldybės administracijos Strateginio skyriaus vyriausioji specialistė Viktorija Oklinskaja, Pabradės „Žeimenos“ gimnazijos direktorė Birutė Tilvikienė, tarybos nariai Valdemaras Kasperovič, Bronislovas Vilimas ir Edvard Voršinski.

Oficialiame susitikime Mrongovo miesto savivaldybėje su vietos rajono tarybos nariais ir skyrių vadovais buvo aptarti būsimi bendradarbiavimo planai, orientuoti į tarptautinius projektus, kurie galėtų teigiamai paveikti abiejų regionų vystymąsi. Ypatingas dėmesys buvo skirtas projektų aptarimui pagal Interreg Lietuva–Lenkija programą, kuri siekia stiprinti pasienio regionų bendradarbiavimą įvairiose srityse, tokiose, kaip švietimas, kultūra ir ekonomika. Be to, buvo aktyviai planuojami mokinių ir mokytojų mainai tarp Švenčionių ir Mrongovo savivaldybių, skatinant tarpkultūrinį supratimą, dalintis pedagogine patirtimi ir kurti glaudesnius ryšius tarp šių dviejų bendruomenių. Šie mainai numatomi kaip svarbi dalis ilgalaikio bendradarbiavimo, kuris galėtų atnešti naudą tiek jaunajai kartai, tiek vietos švietimo sistemoms.

Šio vizito metu Švenčionių rajono savivaldybės atstovai taip pat turėjo galimybę dalyvauti 29-ajame Pasienio kultūros festivalyje Mrongovo mieste. Šis renginys, vykęs „Mažojo amfiteatro“ scenoje, sukvietė kelias dešimtis atlikėjų ir daugybę žiūrovų iš įvairių šalių. Ypač džiugu, kad šiame koncerte pasirodė ir Švenčionių rajono Pabradės miesto kultūros centro moterų vokalinis ansamblis (vadovė Marija Beperšč) bei liaudiškos muzikos kapela „Žeimena“ (vadovė Žana Gumenaja).

Švenčionių rajono savivaldybės delegacija, grįžusi iš šio vizito, su Lenkijos partneriais užmezgė naujus ryšius, kurie ateityje virs sėkmingais bendrais projektais. Šis vizitas tapo svarbiu žingsniu stiprinant tarptautinį bendradarbiavimą ir plėtojant abipusiai naudingus santykius.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija

 Švenčionių rajono savivaldybės ir Mrongovo miesto savivaldybės nuotraukos

Comments are closed.

Close Search Window