Naujienos|

Rugpjūčio 24 d. Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centras, kartu su Ignalinos, Zarasų, Visagino, Anykščių ir Utenos turizmo informacijos centrais, dalyvavo Utenos miesto šventėje, kurioje pristatė rajono turizmo perlus ir kulinarinį paveldą. Sulaukėme daug susidomėjusių lankytojų, kurie ne tik ragavo tradicinius Švenčionių krašto patiekalus, bet ir aktyviai domėjosi turizmo galimybėmis rajone.

Pristatymo metu sulaukta įvairių klausimų apie poilsio galimybes Švenčionių rajone, daugiausia apie maršrutus, lankytinus objektus bei galimybes praleisti laiką gamtoje. Lankytojai teiravosi apie pažintinius takus, dviračių maršrutus, istorines vietas, bei galimybes ilsėtis gamtoje, prie vandens. Taip pat nemažai klausimų sulaukta apie kultūros ir kulinarinio paveldo renginius, vykstančius Švenčionių rajone, bei edukacines programas.

Džiaugiamės aktyviu lankytojų susidomėjimu ir manome, kad tokios miestų šventės yra puiki platforma pristatyti regiono turistinį potencialą platesnei auditorijai. Dalyvavimas tokio pobūdžio renginiuose padeda ne tik reklamuoti vietinį turizmą, bet ir užmegzti naujus ryšius bei bendradarbiavimo galimybes su kitais Lietuvos regionais.

Tikimės, kad po šios šventės dar daugiau turistų pasirinks Švenčionių kraštą savo kelionių tikslu, norėdami patirti autentišką Lietuvos gamtos grožį ir kultūros paveldą.

Už kulinarinio paveldo vaišes, sulaukusias didelio susidomėjimo nuoširdžiai dėkojame:

  • Kaltanėnų Mėsytė;
  • Tradicinių amatų centrui Rėškutėnuose;
  • Halinai Pauliukienei.

Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centro informacija ir nuotraukos

Comments are closed.

Close Search Window