Naujienos|

Informuojame, kad transporto sektoriui yra keliamas tikslas iki 2030 m. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį 14 proc., lyginat su 2005 m. Svarbu paminėti, kad net 95 proc. visos taršos generuoja kelių transportas, o lengvasis transportas šioje dalyje – 60 proc. Lietuvai taip pat yra keliamas įpareigojimas, kad 2030 metais atsinaujinančių energijos išteklių dalis transporto sektoriuje, palyginti su bendruoju galutiniu energijos suvartojimu transporto sektoriuje, sudarytų ne mažiau kaip 29 proc., o sutaupytos energijos kiekis transporto sektoriuje sudarytų nemažiau kaip 10,9 TWh. Paminėtina, kad viena iš svarbiausių ir didžiausią reikalingą efektą teikianti priemonė šių tikslų pasiekimui yra elektromobilumo plėtra.

Šiuo metu elektromobilumo plėtros skatinimui nacionaline ir savivaldybių iniciatyva yra taikomos įvairios kompleksinės priemonės – finansinės, teisinės, reguliacinės, švietimo ir kitos minkštosios priemonės, tokios kaip galimybė elektromobiliams naudotis specialiai paženklinta viešojo transporto juosta, lengvatos elektromobilių statymui ar įvažiavimui į Lietuvos miestus ir nustatytas zonas juose. Šios minkštosios priemonės šiuo metu itin svarbios, ypač didmiesčių ir kurortinių miestų gyventojams ir svečiams, jos skatina plačiau naudoti elektromobilius.

Taip pat informuojame, kad Susisiekimo ministerija savo internetinėje svetainėje adresu https://sumin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/darnus-judumas/elektromobilumas/elektromobiliu-naudojima-skatinancios-priemones/ sukūrė skiltį, kurioje skelbiama visų savivaldybių informacija apie taikomas paskatinimo priemones.

Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijos informacija

Comments are closed.

Close Search Window