Naujienos|

Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“ (toliau LSKD „Guboja“) – 30 metų veikianti asmenų su negalia meninio, kūrybinio ugdymo, kultūrinės ir socialinės atskirties mažinimo srityse tęsia daug metų puoselėjamą tradiciją rengti asmenų su negalia sąskrydžius miestuose Lietuvos kultūros sostinėse. Kaišiadorys – 2024 m. Lietuvos kultūros sostinė, tad  2024 m. birželio 1 d. Kaišiadoryse organizuojamas Lietuvos asmenų su negalia bendruomenės sąskrydis „Už miestą tau ir man“. Tai kultūrinės įtraukties renginys, vienijantis kūrybingą asmenų su negalia bendruomenę, turinčius ir neturinčius negalią meno mėgėjus bei meno profesionalus. Sąskrydyje Kaišiadoryse koncertuos unikalus, vienintelis Lietuvoje tokio pobūdžio kolektyvas – nacionalinis „Spalvų muzikos“ orkestras (jame muzikuoja negalią turintys asmenys ir muzikos profesionalai), kiti Lietuvos asmenų su negalia meno kolektyvai.
Sąskrydžio metu vyks ne tik jungtiniai asmenų su negalia ir profesionalių ar žinomų vietos atlikėjų pasirodymai, bet ir edukacinės, kitos įtraukios veiklos, kurios skatins renginio dalyvius ir žiūrovus bendrauti, geriau pažinti vieniems kitus. Amatininkai, kūrėjai galės pristatyti bei prekiauti

sukurtais meno kūriniais, rankdarbiais renginio metu vyksiančioje mugėje. Asmenų su negalia meno kolektyvus, kūrėjus, amatininkus, norinčius dalyvauti šiame renginyje, kviečiame užpildyti pridedamą anketą ir siųsti organizatoriams.

Comments are closed.

Close Search Window