Sigitas Žvirblis gimė 1961 m. rugpjūčio 16 d. Panevėžyje. 1979 metais baigė Panevėžio sporto mokyklą-internatą.
Sigitas Žvirblis baigęs Lietuvos Valstybinį kūno kultūros institutą, įgijo fizinio lavinimo mokytojo specialybę. Nuo 1979 m. iki 1983 metų žaidė Kauno „Atleto“ bei Kauno „Bangos“ futbolo komandose, nuo 1989 m. dirbo UAB „Lietuvos suvenyras“ direktoriumi. Nuo 1994 m. Sigitas Žvirblis – UAB „Intersurgical“ generalinis direktorius. Šiai įmonei jis vadovauja nuo jos įkūrimo pradžios. Jo vadovaujama įmonė visame pasaulyje yra žinoma kaip gaminių, skirtų reanimacijai, anestezijai bei kitai kvėpavimo slaugai, gamintoja. UAB „Intersurgical“ yra didžiausia įmonė Švenčionių rajone sukurtų darbo vietų skaičiumi ir investicijomis, tuo pačiu ir didžiausias mokesčių mokėtojas.
Sumanaus vadovavimo dėka įmonė sėkmingai plečiasi ir vystosi: veiklos pradžioje dirbo 35, o šiandien įmonėje dirba apie 1000 darbuotojų. Dauguma jų – moterys. Bendrovės direktorius daug dėmesio skiria darbuotojų socialinėms reikmėms tenkinti, jaunosios kartos profesiniam parengimui. Pabradės miesto abiturientai siunčiami mokytis, vėliaus gali grįžti dirbti žinodami, kad jiems bus sukurta darbo vieta. Švenčionių rajono gyventojai sudaro daugiau kaip 85 proc. visų įmonės darbuotojų.
Didžioji dalis UAB „Intersurgical“ pagamintos produkcijos yra eksportuojama į daugelį Europos Sąjungos šalių, JAV, Artimuosius Rytus bei kitas valstybes. Eksportuojama apie 98 proc. pagamintos produkcijos. Lietuvoje realizuojama 2 proc. gaminių.
Sigitas Žvirblis 2003 metais apdovanotas Vilniaus apskrities viršininko administracijos III laipsnio nominacija „Už nuopelnus finansinio-gamybinio ugdymo srityje“.
2006 metais apdovanotas Švenčionių rajono socialinės infrastruktūros vystymo nominacija.
Įmonės vadovas, pats anksčiau dalyvavęs Lietuvos sportiniame gyvenime, dabar šią progą suteikia ne tik įmonės darbuotojams, bet ir Pabradės miesto sportinei visuomenei atstatydamas apleistas buvusios VĮ „Modulis“ sporto komplekso patalpas ir leisdamas jomis naudotis.
Įmonės vadovas sugeba užjausti ir materialiai paremti ne tik darbuotojus, bet ir įvairius rajono bei miesto visuomeninius renginius, sporto ir meno kolektyvus, mokyklas bei aukštojo išsilavinimo siekiantį jaunimą.

Švenčionių rajono Garbės piliečio vardas suteiktas 2006-06-29 Švenčionių rajono savivaldybės tarybos sprendimu Nr.T-115.

 [Atgal] [Į viršų]

Comments are closed.

Close Search Window