Naujienos|

Šiais metais Švenčionių rajono savivaldybė skelbė gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, projektų idėjų atrankos konkursą, kvietė rajono gyventojus teikti projektų idėjų pasiūlymus. Gautos ir patvirtintos dvi projektų idėjos, už kurias kviečiame skirti savo balsus. Nuo šiandien prasideda gyventojų balsavimas, kurio metu Jūs nuspręsite, kurias iš gyventojų pasiūlytų idėjų verta įgyvendinti. Balsavime gali dalyvauti Švenčionių rajono savivaldybėje gyvenamąją vietą deklaravę gyventojai, ne jaunesni nei 16 metų. Balsavimas vyksta balsuojant elektroniniu būdu paspaudus nuorodą ČIA iki 2024 m. lapkričio 5 d. imtinai. Vienas gyventojas turi teisę balsuoti vieną kartą ir tik už vieną atrinktą projektą.

PATVIRTINTOS PROJEKTŲ IDĖJOS:

  1. Svirkos juda: sveikatingumo projektas bendruomenei

Vieta – Svirkų g.6, Svirkų k., Švenčionių r. (šalia bendruomenės namų).

Projekto tikslas – skatinti fizinį aktyvumą, sveikatingumą ir bendruomeniškumą, įrengiant lauko treniruoklių zoną viešoje erdvėje, kur būtų lengvai prieinama visiems bendruomenės nariams.

Projektu siekiama sudaryti galimybes kokybiškai treniruotis lauke, nepriklausomai nuo amžiaus, fizinio pasirengimo ar finansinių išteklių, taip prisidedant prie sveikos gyvensenos ir aktyvaus laisvalaikio praleidimo. Treniruoklių įrengimas pagerins vietinės bendruomenės gyvenimo kokybę, skatins žmones aktyviai dalyvauti fizinėje veikloje ir prisidės prie sveikesnės visuomenės kūrimo.

Planuojama įsigyti ir sumontuoti 4 treniruoklius.

Projekto vertė – 5575,53 Eur.

  • Sumanūs sprendimai Zadvarninkų kaimo aplinkai: patogūs suolai ir tvarkingos šiukšliadėžės

Vieta Lauko g. Zadvarninkų k., Švenčionių r. sav. (teritorija prie vaikų žaidimų aikštelės).

Projekto tikslas – įsigyti lauko suolus ir šiukšliadėžes, siekiant pagerinti Zadvarninkų kaimo bendruomenės renginių  aplinką, sudaryti patogesnes sąlygas renginių dalyviams, svečiams bei užtikrinti viešųjų erdvių švarą.

Bus sukurta patrauklesnė ir funkcionalesnė erdvė, skatinti bendruomenės narių socialinį bendravimą ir įsitraukimą į renginius.

Planuojama įsigyti 15 lauko suolų ir 4 lauko šiukšliadėžes.

Projekto vertė – 6134,70 Eur.

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Jakubėnienė

Comments are closed.

Close Search Window