Naujienos|

2024 m. spalio 3 d.. Švenčionyse įvyko svarbus susitikimas dėl projekto „Perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų Sostinės regione, Vidurio ir vakarų Lietuvos regione“ įgyvendinimo. Projektas orientuotas į socialinių paslaugų sistemos transformavimą, siekiant, kad asmenys su psichikos ir intelekto negalia gautų tinkamas, individualizuotas paslaugas bendruomenėje.

Susitikime dalyvavo įvairių institucijų atstovai, tarp jų projekto tinklaveikos specialistė Kristina Maciūtė-Stukanė, atvejo vadybininkė darbui su psichikos ir intelekto negalia turinčiais asmenimis Elmira Genienė, pagalbos priimant sprendimus specialistė Kristina Šimukonienė, Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Eglė Jakštaitė-Rouda ir asmens su negalia reikalų koordinatorė Jorinta Venslauskienė, Užimtumo tarnybos prie LR SADM Švenčionių klientų aptarnavimo skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Čepienė, VĮ Švenčionių rajono psichikos sveikatos centro socialinė darbuotoja Nelia Ščit, Švenčionių rajono socialinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotoja socialinėms reikalams Inga Virvičienė, SPC paslaugų namuose tarnybos vyriausioji socialinė darbuotoja Rita Jakubėnienė ir socialinė darbuotoja Edita Špakovienė.

Susitikimo metu buvo aptarta projekto eiga, dalinamasi gerąja praktika bei iškilusiomis problemomis. Kiekvieno dalyvio indėlis buvo neabejotinai svarbus, nes skirtingų institucijų darbuotojai konsultuojasi, kaip efektyviau teikti paslaugas asmenims, kuriems jų labiausiai reikia. Susitikimo dalyviai pabrėžė, kad bendradarbiavimas tarp institucijų ir specialistų yra būtinas, kadangi tai leidžia geriau suprasti klientų poreikius ir kurti personalizuotas paslaugas.

Vienas iš akcentų buvo tai, kad perėjimas nuo institucinės globos prie bendruomeninių paslaugų ne tik padeda užtikrinti geresnę asmenų su negalia gyvenimo kokybę, bet ir skatina jų integraciją į visuomenę. Bendruomeninės paslaugos suteikia asmenims galimybę gyventi savarankiškiau, dalyvauti socialiniame gyvenime ir pasireikšti savo gebėjimais.

Susitikimo pabaigoje buvo aptartos tolesnės projekto įgyvendinimo gairės ir numatyti nauji žingsniai, siekiant kuo greičiau pasiekti užsibrėžtus tikslus. Visi dalyviai išreiškė viltį, kad jų bendros pastangos ir inovatyvūs sprendimai padės sukurti palankesnę aplinką asmenims su psichikos ir intelekto negalia, tuo pačiu skatindami aktyvesnį jų dalyvavimą visuomenės gyvenime.

Sėkmingam perėjimui į bendruomenines paslaugas būtina visų suinteresuotų šalių bendradarbiavimas, o socialinių paslaugų specialistų tinklas gali tapti raktu į teigiamus pokyčius.

Informaciją parengė Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus atvejo vadybininkė Elmira Genienė

Comments are closed.

Close Search Window