Naujienos|

Rugsėjo 26 d. įvyko Švenčionių rajono savivaldybės tarybos posėdis. Iš viso posėdyje dalyvavo 23 tarybos nariai. Protesto forma visuose svarstomų klausimų balsavimuose nedalyvavo 5 nariai. Iš viso balsavusių buvo 18.

Posėdyje buvo svarstomi 23 klausimai.

Pritarta Švenčionių rajono mokyklų mokinių ir klasių skaičiaus nustatymo 2024–2025 mokslo metams pakeitimui.

Patvirtintas Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centro 2023 metų ataskaitų rinkinys.

Pakeistas savivaldybės tarybos veiklos reglamentas. Pakeitimo įstatyme numatyta, kad savivaldybės meras priima potvarkius dėl savo vykimo į komandiruotes. Apie mero komandiruotę reglamento nustatyta tvarka informuojama savivaldybės taryba.

Patvirtinta nauja tvarka, reglamentuojanti tarybos narių siuntimą į komandiruotes. Šiuo klausimu buvo balsuota iš esmės.

Patvirtinta 2024–2027 metų narkomanijos prevencijos programą bei priemonių planas. Sprendimo projekto tikslas – sumažinti psichotropinių medžiagų vartojimą, rengiant ir įgyvendinant prevencines priemones Švenčionių rajono savivaldybėje.

Pritarta jaunimo savanoriškos tarnybos Švenčionių rajono savivaldybėje finansavimo tvarkos aprašo pakeitimams.

Patvirtinta tvarka, susijusi su mokėjimu už komunalines paslaugas Švenčionių rajono socialinių paslaugų centro savarankiško gyvenimo namuose.

Atsižvelgiant į pasikeitusį teisinį reglamentavimą buvo pripažintas netekusiu galios Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2021 m. gegužės 27 d. sprendimas Nr. T-143 „Dėl Asmens (šeimos) socialinių paslaugų poreikio nustatymo ir skyrimo Švenčionių rajono savivaldybėje tvarkos aprašo patvirtinimo“.

Pakeistas piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams teikimo tvarkos aprašas. Nustačius vidutines kietojo ir kitokio kuro kainas bus sudaryta galimybė skaičiuoti ir mokėti būsto šildymo ir karšto vandens išlaidų kompensacijas individualiuose gyvenamuose būstuose (gyvenamosios paskirties patalpose) gyvenamąją vietą deklaravusiems nepasiturintiems bendrai gyvenantiems asmenims arba vienam gyvenančiam asmeniui.

Pritarta projekto „Sveikatos centro sudėtyje teikiamų sveikatos priežiūros paslaugų infrastruktūros modernizavimas“ pakeitimų įgyvendinimui.  

Patvirtintas Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2024 m. vasario 1 d. sprendimo Nr. T-2 „Dėl Švenčionių rajono savivaldybės 2024 metų biudžeto patvirtinimo“ pakeitimas.

Patvirtintas dalyvavimas mokyklų aprūpinimo geltonaisiais autobusais programoje, kurios metu bus įsigyjamas vienas geltonasis autobusas.

Priimtas sprendimas dėl savivaldybės turto, perduoto UAB „Gren Švenčionys“ pagal turto patikėjimo sutartį, grąžinimo. Sprendimo projekto tikslas – pavesti Švenčionių rajono savivaldybės administracijai priimti iš patikėtinio UAB Gren Švenčionys pagal 2020 m. gegužės 19 d. savivaldybės nekilnojamojo turto patikėjimo sutartį Nr. J-195 perduotą bendrovės veikloje nenaudojamą turtą, inžinierinius tinklus-šilumos tinklus Švenčionių m.

Pritarta Švenčionių rajono savivaldybės tarybos 2014 m. lapkričio 17 d. sprendimo Nr. T-215 „Dėl viešame aukcione parduodamo Švenčionių rajono savivaldybės nekilnojamojo turto ir kitų nekilnojamų daiktų sąrašo patvirtinimo“ pakeitimui.

Pakeistas Švenčionių rajono savivaldybės valdomų įmonių vadovų darbo užmokesčio nustatymo tvarkos aprašas.

Priimtas sprendimas dėl teisės pasinaudoti pirmumo teise pirkti bendrojoje nuosavybėje esančio žemės sklypo dalį, esantį Malūno g. 28, Švenčionėlių mieste.

Priimtas sprendimas dėl savivaldybės turto investavimo ir UAB „Švenčionių komunalinis centras“ įstatinio kapitalo didinimo.

Nustatytos naujos UAB „Švenčionių komunalinis centras“ teikiamų atlygintinų paslaugų kainos (tarifai). Nuo 2024 m. rugsėjo 1 d. po UAB „Švenčionių švara“ ir UAB „Pabradės komunalinis ūkis“ reorganizavimo UAB „Švenčionių komunalinis centras“ tapo vieninteliu paslaugų tiekėju. Kadangi anksčiau už tas pačias paslaugas kainos (tarifai) buvo skirtingos, nuspręsta nustatyti vieną kainą. Miestų ir gyvenviečių teritorijų rankinio valymo paslaugų tarifai išliks nepakitę, o elektros įrenginių, viešosios apšvietimo ir šviesoforų priežiūros paslaugų kainos didės 14–33%. Transporto ir kitų mechanizmų paslaugų tarifai didės 10–37%, nuotekų transportavimo paslaugų kainos – 14–54%, o kitų komunalinių paslaugų kainos – 65–140%. Komunalinių atliekų tvarkymo paslaugų kaina didės 22%, o sąšlavų ir žaliųjų atliekų surinkimo bei išvežimo iš viešųjų vietų kainos – 3%.

Pritarta UAB „Gren Švenčionys“ 2024 metų investicinio plano pakeitimui. Papildomos investicijos yra būtinos dujinio katilo, esančio Pabradės m. (Žeimenos katilinė), keitimui nauju dujiniu katilu. 2024 m. buvo nustatyta, kad katilo šilumokaitis yra pažeistas erozijos, remontas dėl suplonėjusių šilumokaičio sienelių neįmanomas.

Patvirtintas apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto, kuriam 2024 metais bus taikomas padidintas nekilnojamojo turto mokesčio tarifas, sąrašas. Šio sprendimo projekto tikslas yra nustatyta tvarka sudaryti turto objektų (statinių), kurie yra apleisti ar neprižiūrimi, sąrašą ir apmokestinti maksimaliu nekilnojamojo turto mokesčio tarifu.

Pritarta Švenčionių rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių objektų prioritetinės eilės pakeitimui.

Pakeistas Švenčionių rajono savivaldybės kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų naudojimo vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, rekonstruoti, taisyti (remontuoti), prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti 2024 metais objektų sąrašas.

Priimti kiti sprendimai dėl statinių valstybinės žemės plote perleidimo.

Tarybos posėdžio įrašą galima peržiūrėti čia. Kitas tarybos posėdis numatytas 2024 m. spalio 31 d.

Comments are closed.

Close Search Window