Naujienos|

Rugsėjo 3 d. Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius, savivaldybės administracijos direktorė Jovita Rudėnienė ir Pabradės miesto seniūnė Ana Zingerienė lankėsi Lietuvos kariuomenės generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje, kur susitiko su poligono viršininku Nikolajumi Kalionovu. Susitikimo metu buvo aptarti tiek Švenčionių rajono savivaldybei, tiek ir poligonui aktualūs klausimai.

Diskusijos metu Lietuvos kariuomenės generolo Silvestro Žukausko poligono viršininkas Nikolaj Kalionov pristatė poligonui svarbius klausimus, susijusius su infrastruktūros plėtra. Savo ruožtu, savivaldybės atstovai išsakė rūpimus klausimus, kuriuos jiems kelia rajono gyventojai. Buvo diskutuota apie kelio link poligono atnaujinimą, vandentiekio ir nuotekų pravedimą iš Pabradės miesto į poligono teritoriją, taip pat apie gyventojų nusiskundimus ir kitus aktualius klausimus.

Savivaldybės meras Rimantas Klipčius pabrėžė glaudaus bendradarbiavimo svarbą tarp poligono, savivaldybės bei Pabradės miesto seniūnijos. Pasak mero, norint palaikyti gerus santykius su vietos bendruomene, būtina reguliariai keistis informacija ir bendradarbiauti sprendžiant kylančias problemas.

Po diskusijos savivaldybės atstovams buvo suteikta galimybė apžiūrėti poligono teritoriją. Galima buvo pamatyti kariams naujai statomus gyvenamuosius kompleksus, kurie talpins iki 2,5 tūkstančio kareivių, atnaujinamą valgyklą, sporto centrą ir kitus infrastruktūros objektus. Taip pat buvo pristatytas tik ką atidarytas kontrmobilumo parkas, iš viso Lietuvoje planuojama įkurti 27 tokius parkus.

Vizito pabaigoje savivaldybės atstovai turėjo galimybę stebėti dronų pristatymą, išvysti naujausias technologijas, skirtas kariniams tikslams. Šis pristatymas suteikė galimybę susipažinti su moderniomis karinėmis technologijomis, kurios ateityje gali tapti svarbia poligono dalimi.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija ir nuotraukos

Comments are closed.

Close Search Window