Naujienos|

Kaip prognozavo sinoptikai, visoje Lietuvoje siaučia dar sekmadienį prasidėjusi audra su liūtimis – valstybinės reikšmės kelius nuklojo virtę medžiai, o kai kurios kelio atkarpos tapo nepravažiuojamos. Už valstybinės reikšmės kelių plėtrą bei priežiūrą atsakingos AB „Via Lietuva“ partneriai, AB „Kelių priežiūra“ praneša, kad kelininkai intensyviai dirba, siekdami likviduoti audros padarinius ir užtikrinti eismo saugumą, tačiau šie darbai gali užtrukti.

Audros padariniai Lietuvoje. AB „Kelių priežiūra“ nuotrauka.

Naujausiais duomenimis, vien kelininkai valstybinės reikšmės keliuose jau pašalino daugiau nei 500 kritusių medžių, tačiau tai – tik dalis audros sukeltų padarinių. Didžiausias gyventojų pranešimų skaičius fiksuotas rytų ir vidurio Lietuvos regionuose. Bendrovių „Via Lietuva“ ir „Kelių priežiūra“ teigimu, kelininkų brigados visoje šalyje tęsia darbus, likviduodamos pavojingus audros padarinius.

Pasak AB „Kelių priežiūra“ atstovų, šiuo metu ypatingas dėmesys skiriamas ne tik kritusių medžių šalinimui, bet ir visų paveiktų teritorijų patrulinėms apžiūroms, tiltų ir vandens nuvedimo sistemų tikrinimui, pavojingai pasvirusių medžių šalinimui bei sugadintų kelio elementų atstatymui. Patrulinių apžiūrų ir šiuo metu atliekamų darbų tikslas – operatyviai užtikrinti saugų pravažumą valstybinės reikšmės keliais visoje Lietuvoje.

Audros padariniai Lietuvoje. AB „Kelių priežiūra“ nuotrauka.

Vairuotojams rekomenduojama atidėti nebūtinas keliones. Vis dėlto, jei kelionė yra neišvengiama, rekomenduojama išlikti ypatingai atsargiems kelyje, laikytis saugaus atstumo, pasirinkti saugų greitį ir būti pasiruošusiems netikėtoms kliūtims.

AB „Kelių priežiūra“ komanda deda maksimalias pastangas, kad audros padariniai būtų kuo greičiau pašalinti. Primenama, kad gyventojai ir vairuotojai apie kliūtis kelyje, keliančias pavojų eismo saugumui kviečiami informuoti trumpuoju tel. nr. 1871 (trumpojo tel. nr. kaina Telia, Tele2 tinkluose – 0,12 Eur/min., Bitė – 0,15 Eur/min.) arba +370 5 232 9600 (kaina pagal mob. operatoriaus planą).

AB „Kelių priežiūra“ informacija ir nuotraukos

Comments are closed.

Close Search Window