Naujienos|

Liepos 25 d. savivaldybėje lankėsi aukščiausius valstybinių brandos egzaminų įvertinimus gavę gimnazijų abiturientai, kuriuos pasveikino Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius ir vicemerė Violeta Čepukova. 26 mokiniai iš Švenčionių, Švenčionėlių ir Pabradės baigė mokyklą labai gerais rezultatais.

Rajono meras domėjosi, ką mokiniai ketina studijuoti, kokie yra jų ateities planai. Rajono meras pažymėjo, kad ši abiturientų laida yra labai kūrybinga, nes dažnai šiuos mokinius matydavo dalyvaujant įvairiuose kultūriniuose renginiuose. Jie ir šoka, ir groja, ir dainuoja… Meras labai didžiavosi puikia abiturientų laida ir palinkėjo nebijoti savo svajonių, nepamiršti savo krašto.

Šiemet Švenčionių rajone egzaminus laikė 190 abiturientų. Keturių rajono gimnazijų mokiniai iš viso surinko 7 šimtukus.

Net du šimtukus gavo Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos mokinys Eigintas Urbanavičius. Jaunuolis aukščiausiais balais įvertintas iš informacinių technologijų (mok. Marija Gučienė) ir užsienio kalbos (anglų) (mok. Svetlana Kraujalienė) egzaminų.

Geriausiai sekėsi laikyti užsienio kalbos (rusų) egzaminą. Šimtukus gavo:

Švenčionėlių Karaliaus Mindaugo gimnazijos mokinė Anna Zhylova (mok. Vilhelmina Urbonienė), Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokinės Alina Lukjanova, Erika Sosnovskaja, Inga Gailiunaitė ir Viktorija Trofimova (mok. Aliona Ivanova).

Visi šimtukininkai paskatinti 250 eurų vertės pinigine premija.

Rajono meras išreiškė viltį, kad mokiniai toliau sieks aukštų tikslų, plės savo žinias ir grįš į Švenčionių rajoną.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija ir nuotraukos

Comments are closed.

Close Search Window