Naujienos|

Liepos 23 d. Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius dalyvavo reikšmingoje konferencijoje „Žalioji diplomatija: Turkijos ir Lietuvos bendradarbiavimas tvarios politikos srityje“. Šio renginio metu meras pristatė gerąją Švenčionių rajono daugiabučių gyvenamųjų namų renovacijos patirtį, kuri sulaukė didelio susidomėjimo ir įvertinimo.

Švenčionių rajono modernizavimo pasiekimai

Konferencijos metu rajono meras Rimantas Klipčius išsamiai pristatė, kaip Švenčionių rajonas sėkmingai įgyvendina daugiabučių gyvenamųjų namų renovacijos projektus. Iki šiol rajone buvo renovuoti keturi daugiabučių namų kvartalai, kuriuos sudaro 77 daugiabučiai namai. Renovuoti daugiabučiai yra energetiškai efektyvesni, gyvenamoji daugiabučių aplinka tvarkingesnė ir patrauklesnė laisvalaikiui leisti. Be to, šiuo metu planuojamų renovacijai daugiabučių sąraše yra dar vienas kvartalas.

Švenčionių rajono sėkmės paslaptys

Rajono meras dalijosi, kad viena iš sėkmės priežasčių yra inovatyvus požiūris ir bendradarbiavimas tarp savivaldybės ir vietos bendruomenės. Rajono savivaldybė dėmesį skiria gyventojų įtraukimui į projektų planavimą ir įgyvendinimą, taip pat stengiasi užtikrinti sklandų komunikacijos procesą.

Rajono meras konferencijos dalyviams pateikė konkrečius pavyzdžius ir pasidalijo praktiniais patarimais, kaip sėkmingai įgyvendinti renovacijos projektus. Švenčionių rajono patirtis ypač sudomino Turkijos atstovus, kurie susižavėjo sėkmingu renovacijos procesu ir noru perimti gerąją praktiką.

Naujos bendradarbiavimo galimybės

Po pristatymo Švenčionių rajono meras sulaukė daug dėmesio ir klausimų iš Turkijos atstovų, kurie siekia bendradarbiauti ir keistis patirtimi. Švenčionių rajono savivaldybė apsikeitė kontaktais su Turkijos atstovais dėl tolimesnio bendradarbiavimo šioje srityje.

Švenčionių rajono patirtis ir pasiekimai daugiabučių gyvenamųjų namų ir aplinkos atnaujinimo srityje tapo įkvepiančiu pavyzdžiu ne tik Lietuvos, bet ir tarptautinei bendruomenei, skatinančiu glaudesnį bendradarbiavimą tvarumo srityje.

Švenčionių rajono savivaldybės informacija ir nuotraukos

Comments are closed.

Close Search Window