Aktualijos (socialinė parama), Naujienos|

Savivaldybėje atnaujinamas  asmenų pavėžėjimo su asmeniniu asistentu paslaugos teikimas. Tai asmens nuvežimas į asmens nurodytą vietą ir (ar) grąžinimas iš jos bei pagal poreikį su kelione susijusios kito asmens pagalbos teikimas (pakėlimo ir (ar) nukėlimo paslauga, kai asmuo, turintis judėjimo sutrikimų, gyvena nepritaikytame būste, pagalba įlipant į transporto priemonę ir išlipant iš jos, palydėjimas nuo transporto priemonės iki kelionės tikslo ir kita su kelione susijusi pagalba).

Pavėžėjimo paslaugą teikia UAB „Transporto centras“.

KAM SKIRTA PASLAUGA?

  • Šeimai, auginančiai vaiką su negalia, vaiko su negalia poreikiams tenkinti.
  • Asmeniui, kuriam nustatytas dalyvumo lygis (iki 2023 m. gruodžio 31 d.  – darbingumo lygis ar specialiųjų poreikių lygis) ar nustatytas individualios pagalbos poreikis (iki 2023 m. gruodžio 31 d.  – specialusis nuolatinės slaugos ar nuolatinės priežiūros (pagalbos) poreikis).
  • Asmeniui, turinčiam judėjimo ir kitų sveikatos sutrikimų, kai asmuo dėl ligos, amžiaus, judėjimo ar kitų sveikatos sutrikimų negali naudotis individualiu ar viešuoju transportu ir jam reikalinga kito asmens pagalba.

KOKIU TIKSLU SKIRIAMA PASLAUGA?

Vykimui į sveikatos priežiūros įstaigas (išskyrus tuos atvejus, kai gydytojo siuntimu pacientų pavėžėjimo paslaugą teikia Greitoji medicinos pagalba), kultūros, socialinių paslaugų ir kitas įstaigas, parduotuvę bei kitas ekonominio ir (ar) socialinio užimtumo vietas ir grįžimui iš jų. 

KAIP UŽSISAKYTI PAVĖŽĖJIMO PASLAUGĄ?

Pavėžėjimo paslaugą galite užsisakyti: telefonu + 370 387 51 660 (Švenčionių rajono socialinių paslaugų centras) arba socialinių paslaugų įstaigoje (Stoties g. 16, Švenčionys).

Darbo laikas: 

I–IV 8.00–16.45        Pietų pertrauka 12.00–12.45

V    8.00–15.30

Pageidautina, kad pavėžėjimo paslaugą užsisakytumėte ne vėliau kaip prieš 5 darbo dienas iki numatomos kelionės.

Paslaugos užsakymas gali būti vykdomas ir likus trumpesniam nei nurodyta laikui, tačiau tokiu atveju asmens pavėžėjimo paslaugos gavimas priklauso nuo šios paslaugos teikėjo užimtumo.

Pasirinktu metu laukite automobilio. Negalėdami vykti nustatytu metu, paslaugą atšaukite telefonu ne vėliau kaip 3 val. iki numatyto pavėžėjimo.

DAUGIAU INFORMACIJOS apie šią pavėžėjimo su asmeniniu asistentu paslaugą galite gauti paskambinę Švenčionių rajono socialinių paslaugų centrui telefonu + 370 387 51 660.

Comments are closed.

Close Search Window