Naujienos|

Paliesiaus dvare prasideda meno rezidencija „Skambančios drobės“, kuri veiks iki liepos 21 dienos. Švenčionių krašto gyventojus maloniai kviečiame užsukti ir susipažinti su menininkų kūrybos procesu.

„Skambančiose drobėse“ reziduos keturi meno profesionalai, skirtingų kūrybinių sričių atstovai: tapytojos Mykolė Ganusauskaitė ir Ségolène Kan (Prancūzija), tapytojas ir pianistas Viktoras Paukštelis ir menotyrininkė, parodos kuratorė prof. Raminta Jurėnaitė. Toks kūrėjų derinys nėra atsitiktinis. Rezidencijos metu tikimasi, kad skirtingos meno disciplinos viena kitai darys poveikį ir leis sukurti unikalius dailės kūrinius. Pianisto atliekami įvairių žanrų kūriniai dailininkams inspiruos netikėtas vizualizacijas, o menotyros profesionalės įžvalgos leis vystyti temas į gylį bei suteikti kūrybai mokslinį kontekstą.

Rezidencijos metu tapytojai sukurs dvylika meno kūrinių, kurie vėliau bus eksponuojami Paliesiaus dvaro „Pasagos“ salėje, Ignalinos krašto muziejuje ir Švenčionių „Nalšios“ muziejuje. Aplankyti rezidenciją kviečiami visi, kuriems įdomus kūrybos procesas: bus proga betarpiškai susipažinti su menininkų veikla, pakalbinti rezidencijos dalyvius. Ignalinos, Švenčionių ir Zarasų jaunuosius kūrėjus ir mokinius rezidencijos dalyviai du kartus priims į kūrybines dirbtuves. Jų metu jauni žmonės turės progos patys išbandyti spalvų magiją, susipažins su menininkų kūryba, sužinos, kaip gimsta tapybos darbai, kodėl menininkai renkasi vienus ar kitus siužetus, pasirenka tam tikras spalvas. Toks menininkų ir jaunimo susitikimas abiem pusėms turėtų suteikti progą ne tik susipažinti, bet ir išgirsti vienas kitą. Paliesiaus dvare menininkai kurs aštuonias dienas, per kurias numatyti susitikimai, kūrybos vakarai, poilsio akimirkos, išvykos.

Liepos 21-ąją (sekmadienį), 15.00 val., meno rezidencijos „Skambančios drobės“ dalyviai visus kviečia į Paliesiaus dvarą, kur vyks rezidencijos baigiamasis renginys. Menininkai pristatys save, savo darbus bei meno sintezės rezultatus. „Pasagos“ salėje bus atidaryta rezidencijos metu sukurtų darbų paroda „Skambančios drobės“. Renginys nemokamas.

Meno rezidencijos projektą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Paliesiaus dvaro informacija

Comments are closed.

Close Search Window