Naujienos|

Švenčionėlių miesto gyventojui traukinys – įprasta transporto priemonė susisiekimui su sostine Vilniumi. Džiaugiamės, kad viešnagei į Švenčionėlius Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos nariai taip pat pasirinko traukinį ir liko maloniai nustebinti, kaip greitai ir patogiai iš sostinės galima pasiekti pastaruoju metu vis dažniau tarp kūrybos rato žmonių linksniuojamus Švenčionėlius, kaip kūrybinių industrijų miestą.

Pamatyti gyvai, kas vyksta Švenčionėliuose, pajausti čia tvyrančią atmosferą atvyko gausi svečių komanda, vadovaujama Nacionalinės kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijos direktorės Editos Sabalionytės. Kadangi pati asociacija buria bendrai veiklai menininkus, menininkų, meno ir kūrybines organizacijas, kūrybines bendruomenes, kūrybinės krypties verslo, mokslo, studijų ir švietimo atstovus, nacionalines, regionines ir tarptautines organizacijas, tai ir atvykę svečiai atstovavo pačioms įvairiausioms organizacijoms, kaip antai, Lietuviškų trumpametražių filmų agentūrai „Lithuanian Shorts“, tekstilės studijai „Baltabalta“, Tyrimų ir dizaino agentūrai „The Critical“, Lietuvos dizaino asociacijai, LATGA asociacijai, Lietuvos muzikos verslo asociacijai, Socialinės lyderystės asociacijai, Lietuvos socialinio verslo asociacijai bei visas šias organizacijas vienijančiai Nacionalinei kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacijai.

Svečius Švenčionėlių traukinių stotyje pasitikęs Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius pakvietė diskusijai į Šiaurės stotį, bendradarbystės erdvę, įsikūrusią Švenčionėlių geležinkelio stotyje, supažindino svečius su pagrindiniais Švenčionėlių miesto įkūrimo istoriniais faktais, geležinkelio atsiradimo istorija, Švenčionėlių, kaip kūrybinio miesto, vizijos idėjomis.

Džiugu, kad diskusijoms apie Švenčionėlių miesto tolimesnę plėtrą visada laiko randa Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VILNIAUS TECH) Kūrybinių industrijų fakulteto Kūrybos komunikacijos katedros lektorius Tomas Jonušas bei „Miško uostas“ bendruomenės nariai: Šarūnas Savickas, Simona Kazlienė, Marija Savickienė, Aurimas Ražanauskas, Ieva Ginkevičiūtė.

Susitikimo dalyviams buvo sudaryta galimybė gyvai pamatyti Švenčionėlių miesto erdves, kuriose jau vyksta įvairūs renginiai ir apie kurias svečiai jau buvo girdėję – „Lentpjūvės Respublika“, „Trainspotting“ meno rezidencija. Dėl laiko stokos interaktyvios meno galerijos „Miško galerija“, esančios miške šalia Švenčionėlių, lankymas bendru sutarimu buvo nukeltas ateičiai…

Svečiams apsilankius buvusio geležinkelių depo teritorijoje nekilo klausimų, kodėl būtent čia yra ta vieta, kurioje ateityje įgyvendinus projektą „Kūrybinių industrijų erdvių įrengimas Švenčionėliuose“ kūrybingi piliečiai turės galimybę burtis ir kurti. Raudonų plytų pastatai Švenčionėliuose nepaliko abejingų… Ir anot Tyrimų ir dizaino agentūros „The Critical“ atstovo Eugenijaus Kaminskio, Švenčionėliai gimsta kaip lyderis, kaip geras pavyzdys to, kas vyksta Lietuvoje, kaip stiprėja bendruomenės, kaip jos tampa modernaus gyvenimo būdo pavyzdžiais.

Sakoma, kad gera pradžia – pusė darbo. Buvo aptartos įvairios bendradarbiavimo galimybės, užmegzti ryšiai, o visos kelionės po Švenčionėlius metu svečius lydėjęs liepų aromatas kvies ir kvies sugrįžti ir vėl iš naujo „patirti“ Švenčionėlius…

Švenčionių rajono savivaldybės administracija

Comments are closed.

Close Search Window