Naujienos|

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, per pirmąsias tris šių metų savaites šalyje kilo per 600 gaisrų, juose žuvo 10 žmonių, o 25 gyventojai patyrė traumų. Palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2023 m. sausio mėnesį, kai kilo 452 gaisrai ir žuvo 6 žmonės, šiemet gaisrų ir juose žuvusių žmonių 40 proc. daugiau.

„Atsižvelgdami į didėjantį gaisrų bei juose žūstančių žmonių skaičių, norime įspėti gyventojus, kad  laikytųsi priešgaisrinės saugos reikalavimų ir atkreiptų dėmesį į tinkamą kietojo kuro krosnių, dūmtraukių įrengimą ir naudojimą, elektros instaliaciją ir kitus įrenginius, dėl kurių gali kilti gaisras, – sako departamento direktoriaus pavaduotojas Giedrius Sakalinskas. – Kiekvienas iš mūsų privalome rūpintis savo ir artimųjų sveikata, gyvybe bei turtu. Pats paprasčiausias ir veiksmingiausiais būdas – namuose įsirengti dūmų detektorių. Būtent dūmų detektorius perspėja žmogų apie kilusį gaisrą ir gali apsaugoti nuo gresiančios nelaimės. Tuo labiau kad gaisrai dažniausiai kyla nakties metu, kai jų tikimasi mažiausiai.“

Šiemet miestuose žuvo 3 žmonės, o miesteliuose bei kaimo vietovėse – 7 , t. y. kaimiškose vietovėse gaisruose žuvo 2 kartus daugiau žmonių nei miestuose.

Pagrindinės šiais metais kilusių gaisrų priežastys – krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai, dūmtraukių gedimai, neatsargus žmogaus elgesys, elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimai ir kt.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai kasmet rengia gaisrų prevencijos akcijas, kurių metu lankomi gyventojai, aiškinama autonominių dūmų detektorių įsirengimo būtinybė, saugaus elgesio buityje taisyklės, skatinama reguliari šildymo įrenginių, krosnių priežiūra, dūmtraukių valymas. Gaisrų prevencijos akcijos bus vykdomos ir šiemet.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Komunikacijos skyrius

Comments are closed.

Close Search Window