Aktualijos (socialinė parama), Naujienos|

Visoje Lietuvoje startavo pilietinė akcija, kurios metu siekiama surinkti kuo daugiau kalėdinių dovanėlių Ukrainos vaikams, senoliams ir kariams. Akcijos organizatoriai kviečia dovanėles pristatyti į specialius surinkimo punktus visoje šalyje. Švenčionyse – savivaldybės pastate Socialinės paramos skyriuje (Vilniaus g. 19).

Kalėdine dovanėle galėtų būti: saldainiai, šokoladas, čiulpinukai, drėgnos servetėlės, žaisliukas, įvairios kojinės, pirštinės (tiek vaikiškos, tiek suaugusiems), spalvinimo knygutės, pieštukai, dėlionės. Dovana + šiltas Jūsų palinkėjimas!

Rekomendacija:  kad savanoriams lengviau būtų surūšiuoti jūsų dovanas, ant jos užrašykite, kam ji skirta, arba dovanėlės turinį.

Kam bus pristatyta surinkta parama ir dovanos:

Dalis vaikų ir senolių dovanų iškeliaus į Slovianską, o iš ten bus išvežiotos po aplinkines pafrontės vietoves, tokias, kaip Lymanas, Iziumas, Sviatohirskas, Kramatorskas. Į Sumų ir Irpinės (laikinai globojamiems vaikams).

Kariams skirtos dovanos keliaus į Šeicho Mansuro batalioną (čečėnų savanoriai), į Lietuvių legioną, bei kitus legionus.

„Artėjant gražiausiai metų šventei, šv. Kalėdoms kviečiame prisidėti Lietuvos žmones. Nuo pirmos karo minutės, aktyviai veikiame Ukrainos žmonių gerovei, tačiau mūsų visų parama ir pagalba besiginantiems žmonėms vis dar labai reikalinga. Artėjant perduoti savo linkėjimus, parodyti dėmesį galime kiekvienas. Ši akcija skirta būtent pasiekti pačius mažiausius, pačius vyriausius ir tuos, kurie aukoja savo gyvybę dėl mūsų visų laisvės ir gerovės. Siekiame surinkti kuo daugiau dovanėlių, kad galėtume perduoti mūsų piliečių linkėjimus ir pasakyti, kad esame mes visi kartu su kenčiančia šalimi“, – sako vienas iš akcijos iniciatorių Martynas Kiseliauskas, nuo pat karo pradžios Ukrainai pagalbą teikiantis savanoris.

Jiems svarbi mūsų parama ir žinojimas, kad nėra palikti vieni…

Akcija vyksta gruodžio 11 d. – gruodžio 30 d. 

Daugiau informacijos: https://www.dovanaukrainai.lt

Comments are closed.

Close Search Window