Naujienos|

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir Europos Tarybos atstovė Claudia Luciani 2023 m. lapkričio 16 d. Vilniuje vykusios tarptautinės konferencijos metu Europos Tarybos ženklu už nepriekaištingą demokratinį valdymą (ELoGE) apdovanojo 29 Lietuvos savivaldybes, tarp jų ir Švenčionių rajono savivaldybę.

Vertinime dalyvavusių savivaldybių gyventojai, tarybų nariai, savivaldybių administracijos darbuotojai pildė Europos Tarybos aprobuotus klausimynus apie dalyvavimą ir atstovavimą, sąžiningų rinkimų organizavimą, savivaldybės skaidrumą ir atvirumą, etišką elgesį, kompetenciją ir produktyvumą, žmogaus teises, atskaitomybę ir kita. Įvertinus atsakymus, reikiamą balų skaičių surinkusios savivaldybės apdovanojamos Europos Tarybos ženklu už nepriekaištingą demokratinį valdymą.

Vertinimo procesą stebėjo ir rezultatus tvirtino specialiai tam tikslui iš Vidaus reikalų ministerijos, Savivaldybių asociacijos, Mykolo Romerio universiteto, Viešojo valdymo kompetencijų tinklo, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos, Lietuvos savivaldybių seniūnų asociacijos, Lietuvos vietos bendruomenių organizacijų sąjungos bei kitų nevyriausybinių organizacijų atstovų sudaryta ELoGE nacionalinė grupė.

Parengta pagal LR Vidaus reikalų ministerijos informaciją

Comments are closed.

Close Search Window