Naujienos|

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pasieniečių mokykla kviečia rinktis pasieniečio profesiją ir per 9 savaites tapti profesionaliu valstybės sienos saugotoju.

Jeigu esate  sąžiningas, nepriekaištingos reputacijos, geros sveikatos, stiprus ir sportiškas, ištvermingas ir drąsus, pasiryžęs tarnauti savo šaliai, prisidėti prie jos  saugumo – tai jau žingsnis į pasieniečių gretas.

Pasieniečio profesija: kodėl verta ją rinktis?

  • Baigus Pasieniečių mokyklą – garantuota darbo vieta.
  • Startinis pareigūno atlyginimas – 1 000 Eur / mėn. (po mokesčių).
  • Kompensuojamos kelionės į darbą išlaidos – iki 186 Eur / mėn.
  • Neturintiems nuosavo būsto, jį nuomojantiems mokami 280–755 Eur / mėn. dydžio butpinigiai.
  • Mokslas Pasieniečių mokykloje – nemokamas. 
  • Kursantai apgyvendinami dviviečiuose bendrabučio kambariuose, aprūpinami uniforma, jiems mokama 163–240 Eur dydžio stipendija (priklausomai nuo mokymosi rezultatų).

Nuo 2024 m. sausio 22 d. Pasieniečių mokykloje bus organizuojami Pasieniečio įvadinio mokymo kursai. Turintys aukštąjį universitetinį arba aukštąjį neuniversitetinį bei aukštesnįjį išsilavinimą ir nepriekaištingos reputacijos asmenys kviečiami rinktis šiuos mokymo kursus ir per 9 savaites tapti pasieniečiais.

Aktuali informacija turintiems aukštąjį išsilavinimą ir norintiems mokytis įvadinio mokymo kursuose. 

Norintys mokytis įvadinio mokymo kursuose ir gauti į juos siuntimus, turi  kreiptis  el. paštu stok@vsat.vrm.lt   ir pateikti dokumentus  iki  2023 m. gruodžio 12 d. 

Kai pateiksite dokumentus dalyvauti atrankoje, jūsų nurodytų el. paštu atsiųsime siuntimą pasitikrinti sveikatos būklę ir psichologinį tinkamumą vidaus tarnybai Vidaus reikalų ministerijos Medicinos centro Centrinėje medicinos ekspertizės komisijoje (CMEK).

Svarbu! Prašome nedelsdami registruokitės į CMEK (https://cmek.vrm.lt/) ir pradėkite ruošti medicininius dokumentus ir tyrimus reikalingus pateikti atvykus į CMEK, kadangi sveikatos patikrinimas gali užtrukti iki mėnesio ir ilgiau.

Turite pateikti šiuos dokumentus: 

  • prašymą dėl siuntimo į įvadinius mokymo kursus išdavimo ir sutikimą (pasirašytą, skenuotą ar fotografuotą) būti tikrinamam valstybės informacinėse sistemose ir registruose (kai būtina, ir kriminalinės žvalgybos subjektų informacinėse sistemose);
  • užpildytą gyvenimo aprašymo (CV) anketą „MS Word“ formatu;
  • asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (skenuotą ar fotografuotą);
  • aukštąjį universitetinį ar neuniversitetinį išsilavinimą patvirtinantį dokumentą ir jo priedus (skenuotą ar fotografuotą);
  • galiojantį anglų kalbos lygį patvirtinantį pažymėjimą ar pažymą, Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministro nustatyta tvarka išduotus Akredituotų asmenų, turinčių teisę tikrinti pretendentų į valstybės tarnautojų pareigas anglų, prancūzų ir vokiečių kalbų mokėjimą (skenuotą ar fotografuotą); (atkreipiame dėmesį, kad norintiems dirbti Vilniaus oro uosto pasienio užkardoje anglų kalbos lygis turi būti ne žemesnis nei A2). Akredituotų asmenų sąrašą rasite čia;
  • jei turi įgijęs teisę vairuoti transporto priemones, tai patvirtinantį vairuotojo pažymėjimą, suteikiantį teisę vairuoti B kategorijos transporto priemones (be sąlygos vairuoti tik transporto priemones su automatine pavarų dėže (skenuotą ar fotografuotą);
  • jei pretendentas atliko nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą ar baigė bazinius karinius mokymus, tai patvirtinančius dokumentus (skenuotus ar fotografuotus).

Atrankos taisykles rasite čia.

FIZINIS PASIRENGIMAS

Susipažinti su fizinio pasirengimo reikalavimais ir atitikties šiems reikalavimams tikrinimo tvarka galite čia.

TURITE KLAUSIMŲ?

Dėl prašymo ir kitų dokumentų pateikimo kreipkitės  mob. 8 609 52 261 bei el. p. stok@vsat.vrm.lt

Dėl kursų mokymo turinio organizavimo ir logistikos klausimų skambinkite tel.  8 707 48230 arba rašykite el. p. anna.volcok@vsat.vrm.lt

Atrankos datos:

Pretendentų fizinio pasirengimo įskaita – 2024 m. sausio 10 d.;

  • pretendentų bendrųjų gebėjimų vertinimas ir konkursinės eilės sudarymas – 2024 m. sausio 11 d.;
  • atrinktų pretendentų sąrašų paskelbimas Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos (toliau – tarnyba) Pasieniečių mokyklos informaciniame stende, interneto tinklalapyje https://pasienietis.lrv.lt – 2024 m. sausio 12 d.;
  • kursų pradžia tarnybos Pasieniečių mokykloje – 2024 m. sausio 22 d.;

Kursus baigę asmenys bus įdarbinti šiose Lietuvos savivaldybėse: Vilniaus rajono, Šalčininkų rajono, Ignalinos rajono, Švenčionių rajono, Druskininkų ir Varėnos rajono.

Įvadinio mokymo kursų taisykles rasite čia

Comments are closed.

Close Search Window