Naujienos|

Ne paslaptis, kad jaunimas aplink mokyklas  rūko. Tarp paauglių labiau paplitusios elektroninės cigaretės, bet pasitaiko ir paprastų cigarečių mėgėjų. Manoma, kad elektroninės cigaretės nėra tokios pavojingos. Naujos kartos rūkalai vos užuodžiami, nėra dūmų, nesusidaro pelenai, todėl sunku nustatyti, jog paauglys rūkė. Pasitaiko atvejų,  kad kai kuriuos rūkančius paauglius gina tėvai.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos specialistai, atsakingi už viešąją tvarką,  organizuoja reidus Švenčionių rajono ugdymo įstaigose ir jų  prieigose, siekdami nustatyti rūkančius paauglius. Šį mėnesį buvo nustatyti 2 paaugliai, kurie rūkė elektronines cigaretes.

Primename, kad Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 492 straipsnyje  už tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių vartojimą ar jų turėjimą yra numatyta bauda nuo 20 eurų iki 90 eurų bei privaloma skirti tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimą. Už padarytus administracinius nusižengimus iki 16 metų atsako nepilnamečio tėvai, nuo 16 iki 18 metų bauda skiriama nepilnamečiui, ir vienu ir kitu atveju informuojama Vaiko teisių apsaugos skyrius bei  savivaldybės Vaiko gerovės komisija.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus informacija.

Comments are closed.

Close Search Window