Naujienos|

Švenčionių profesinio rengimo centras, vos pradėjęs naujus mokslo metus, jau atvėrė duris ir visuomenei – visus pakvietė rugsėjo 15 dieną pasidžiaugti ne tik nuostabiu Cirkliškio dvaru ir parku, bet ir rudeniškai šviesiu renginiu. Renginys, skirtas Europos paveldo dienoms paminėti, vyko prie Cirkliškio dvaro ledainės. Renginio pavadinimas – „Grafienės Domicelės oranžerija“.

Gausiu būriu atvykusius Trečiojo amžiaus universiteto lankytojus bei Zigmo Žemaičio gimnazijos moksleivius prie ledainės pasitiko iš augalų pagaminta oranžerijos prižiūrėtoja! Visų didelei nuostabai atvyko ir patys grafai Mostovskiai: grafienė Domicelė su grafu Juzefu! Tai pati Švenčionių profesinio rengimo centro direktorė Milda  Gustienė-Vilniškė ir direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Romas Ankėnas, persirengę XIX a. puošniais kostiumais atvyko pasveikinti svečių.

Grafienė Domicelė papasakojo svečiams dvaro istoriją, pristatė grafų šeimą, jų charakterius. Paminėjo ir tai, jog grafienė nieko į dvarą neįsileisdavo už dyką, todėl visų šmaikščiai paprašė susimokėti po vieną „grošį“. Vėliau surengė viktoriną ir visiems, teisingai atsakiusiems į klausimus, tuos surinktus pinigus džiaugsmingai išdalino. Papasakojo ir apie grafienės mėgtas gėles, parko įkūrimą bei oranžeriją, ir pakvietė visus, lydint floristei ir apželdinimo specialistei Lidijai Gaižutienei, sukomponuoti pilną rudeninių žiedų kilimą.

Kol kilimas pildėsi žiedais, visi fotografavosi su ponais grafais prie nuostabios gėlių arkos. O kai žiedai nugulė floristiniame kilime ir visos šypsenos buvo įamžintos, tuomet garbus Vilniaus dvaro ponas, Vytautas Šinkūnas, visus pakvietė į šokių aikštelę, kur visi turėjo galimybę pašokti net XVI a. užrašytus senovinius šokius.

Smagiai pasišokę, pasibuvę nuostabioje draugijoje, šiltai atsisveikinę, visi išsiskirstė apgailėdami, jog taip trumpai viskas truko ir tikėdamiesi dar ne kartą susitikti Švenčionių profesinio rengimo centre!

Švenčionių profesinio rengimo centro neformaliojo švietimo organizatorės Danutė Kavaliukaitė ir Milda Petkevičienė-Dečkuvienė

Comments are closed.

Close Search Window