Naujienos|

Informuojame, kad Pabradės mieste jau pradėti dalinti, o nuo 2023 m. rugsėjo 27 d. Švenčionių mieste, nuo 2023 m. rugsėjo 28 d. Švenčionėlių mieste bus pradėti nemokamai dalinti individualūs antrinių žaliavų ir pakuočių atliekų surinkimo konteineriai privačių namų gyventojams. Konkretūs konteinerių dalinimo grafikai pagal miestus ir gatves bus skelbiami interneto svetainėse: https://svencioniusvara.lt/, https://www.pabradesku.lt/, https://svencionys.lt/ ir seniūnijų „Facebook“ paskyrose.
Vienai namų valdai teks du antrinių žaliavų ir pakuočių atliekų rūšiavimo konteineriai:

  • Vienas stiklo antrinių žaliavų ir pakuočių atliekų konteineris (120 l talpos, su žaliu dangčiu);
  • Vienas popieriaus/plastiko/metalo antrinių žaliavų ir pakuočių atliekų konteineris (240 l talpos, su mėlynu dangčiu).

Konteinerius iki gyventojų namų valdų UAB „Švenčionių švara“ ir UAB „PABRADĖS KOMUNALINIS ŪKIS“ darbuotojai pristatys nemokamai tomis dienomis, kai pagal grafiką bus tuštinami individualūs mišrių komunalinių atliekų konteineriai. Išstumti konteineriai prie namų valdų turi stovėti visą jų ištuštinimui skirtą dieną pagal grafiką.
Pabradės miesto gyventojų, kurie jau turi individualius stiklo ir popieriaus/plastiko/metalo antrinių žaliavų ir pakuočių atliekų konteinerius, prašome juos išstumti kartu su mišrių komunalinių atliekų konteineriais mišrių komunalinių atliekų konteinerių tuštinimo dieną.
Visi trys konteineriai bus pažymėti inventoriniais numeriais, duomenys apie juos įvesti į atliekų tvarkymo informacinę sistemą.
Kontaktinė informacija dėl konteinerių dalinimo ir inventorizavimo:

  • Pabradės mieste – tel. 8 656 29690;
  • Švenčionių ir Švenčionėlių miestuose – tel. 8 652 25292.

PAŽYMIME, KAD KONTEINERIAI GYVENTOJAMS BUS PERDUODAMI NEATLYGINTINAI, JŲ PRISTATYMAS IR IŠTUŠTINIMAS BUS VYDKDOMI NEMOKAMAI.
Prašome į rūšiavimo konteinerius mesti tik tas atliekas, kurios nurodytos informaciniame lape, priklijuotame ant konteinerio.

Apie naujų individualių antrinių žaliavų ir pakuočių atliekų konteinerių ištuštinimo grafikus bus informuota atskiru pranešimu.
Vėliau rūšiavimo konteineriai pasieks ir kitų Švenčionių rajono teritorijų gyventojus.
Šiuos konteinerius Švenčionių rajono savivaldybės administracija įsigijo įgyvendindama projektą „Individualių antrinių žaliavų surinkimo konteinerių įsigijimas Švenčionių rajono savivaldybėje“, finansuojamą Atliekų prevencijos ir tvarkymo programos, Švenčionių rajono savivaldybės, Gamintojų ir importuotojų asociacijos „GAMTOS ATEITIS“ ir viešosios įstaigos „Žaliasis taškas“ lėšomis.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos informacija

Comments are closed.

Close Search Window