Naujienos|

Primename, kad važiuojantys elektriniu paspirtuku ar dviračiu turi pasirinkti saugų greitį, privalo duoti kelią bei netrukdyti pėstiesiems, nes šaligatviai visų pirma skirti pėstiesiems. Šaligatviu galima važiuoti tik tada, kai nėra dviračių tako, juostos ar tinkamo kelkraščio, o per pėsčiųjų perėją savo transporto priemonę privaloma persivesti.

Nepilnamečiai asmenys (iki 18 metų), važiuojantys paspirtuku ar dviračiu, turi dėvėti šalmus, o važiuojantys tamsiu paros metu visi dviratininkai – liemenę su šviesą atspindinčiais elementais, dviračio žibintai privalo būti įjungti, o dienos metu privalo naudoti bent vieną iš šių priemonių.

Važiuojant elektriniais paspirtukais griežtai draudžiama važiuoti paspirtuku keliems asmenims, vežti vaikus. Švenčionių rajono savivaldybės administracijos specialistai, atsakingi už viešąją tvarką, kartu su Švenčionių rajono policijos komisariato policijos pareigūnais rugsėjį vykdys priemones elektrinių paspirtukų ir dviračių eismo saugumo pažeidimams fiksuoti ir užkardyti.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus informacija

Comments are closed.

Close Search Window