Naujienos|

Kviečiame bičių laikytojus teikti paraiškas gauti paramą pagal paramos teikimo bičių laikytojams už papildomą bičių maitinimą taisykles. Paraiškos Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriuje (Vilniaus g. 19, 18116 Švenčionys, 229 kabinetas) bus priimamos iki 2023 m. rugsėjo 15 d.

Paraiškas paramai gauti įprastinio cukraus, ekologiško cukraus arba invertuotojo cukraus sirupo įsigijimui gali teikti asmenys, deklaravę Ūkinių gyvūnų registre savo laikomų bičių šeimų skaičių ir turintys cukraus ir / arba sirupo įsigijimo išlaidų apmokėjimo dokumentus. Ekologinio gamybos ūkio savininkai turi pateikti sertifikavimo institucijos išduotą sertifikatą ir ekologiško cukraus kokybės įrodymo dokumentus.

Bičių laikytojams iš dalies atlyginamos išlaidos, tiesiogiai susijusios su papildomu bičių maitinimu (įprastinio, ekologiško cukraus arba invertuotojo cukraus sirupo įsigijimo išlaidos), bet ne daugiau kaip 5,79 Eur už bičių šeimą arba ne daugiau kaip 11,58 Eur už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą.

Bičių laikytojai, turintys daugiau kaip 150 bičių šeimų, į paramą pretenduoti negali.

Atkreipiame dėmesį, jog išlaidos turi būti patirtos 2023 metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai). Bitininkai, pavėlavę laiku pateikti paramos paraišką dėl svarbios priežasties (nenugalima jėga, liga ir kt.), gali ją pateikti iki rugsėjo 29 d. (įskaitytinai) kartu su prašymu ją priimti ir vėlavimo priežasties pagrindimo dokumentu.

Kontaktinė informacija pasiteiravimui: Žemės ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Jonas Rimošaitis, el. p. jonas.rimosaitis@svencionys.lt, tel. (8 387) 66379.

Švenčionių rajono savivaldybės administracijos Žemės ūkio skyriaus informacija Nuotraukos šaltinis: https://unsplash.com/

Comments are closed.

Close Search Window