Naujienos|

Kiekvienas turime savo triumfo arką. Triumfuokime ir giedokime!

Šių metų centrinė įvykio ašis – 700 metų švenčianti Lietuvos sostinė Vilnius, kuriame netrukus taip pat vyks neeilinis įvykis – NATO gynybos aljanso viršūnių suvažiavimas.

Pažymint šias dvi progas, liepos 6-ąją Vilniuje nuo Aušros vartų iki Katedros aikštės vyks simbolinė Triumfo eisena. Ji atkartos istorinę Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų pergalės eiseną ir pasakos reikšmingiausius visų laikų Lietuvos pasiekimus. Eiseną vainikuos šventinis „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ koncertas Katedros aikštėje. Visą programą transliuos nacionalinė televizija LRT.  

Atliepiant šių metų triumfo temą, Klimato muziejus kviečia kiekvieną lietuvį pasaulyje įsivardinti ir švęsti savo asmeninio triumfo akimirkas. Galbūt tai užaugintas ūkis, gimęs vaikas, įvykęs verslo sandoris ar įveikti kilometrai dviračiu. Nesvarbu – mažas ar didelis – kiekvienas mūsų pasiekimas dedasi į bendrą krepšį ir su didele energija išvirsta į visos tautos pergalingą himno giedojimą.   

Šalies himnas – tai mūsų pergalės daina. Taigi triumfuokime ir giedokime!

Liepos 6-ąją 21:00 val. vietos laiku organizuokime „Tautiškos giesmės“ giedojimą savo bendruomenėje. Kviesdami naudokite šių metų šūkį: „Kiekvienas turime savo triumfo arką. Triumfuokime ir giedokime!“

Kvieskime savo bendruomenės narius dalintis savo pergalės akimirkomis, kalbėkime apie tai žiniasklaidos kanalais, socialiniuose tinkluose, organizuokite žaidimus, savo interneto svetainėje bei socialiniuose tinkluose patalpinkime kvietimą arba įvykio video klipą (jis bus patalpintas serveryje nuo 06 23).

Visi kviečiami sukurti savo giedojimo renginio „Facebook“ įvykį ir jo nuoroda pasidalinti ant centrinio Tautiškos giesmės įvykio diskusijų sienos. Dalinantis informacija arba giedojimo įrašais socialiniuose tinkluose, būtinai naudoti žymas #TautiskaGiesme #Liepos6 #Triumfas – taip galėsime matyti visą iniciatyvos pasaulinį mastą.

Nuoroda, kurioje kviečiame talpinti giedojimo akimirkas (foto ir video formatu, failo pavadinime būtinai nurodykite vietovę): https://byt.lt/czwjI 

Kviečiame jungtis triumfuojančiam „Tautiškos giesmės“ giedojimui liepos 6-ąją 21.00 val.:

  • Prie Pabradės Švč. Mergelės Marijos Šeimų karalienės bažnyčios
  • Švenčionėlių miesto kultūros centro kieme
  • Švenčionėlių miesto kultūros centro Pašaminės skyriuje
  • Švenčionių miesto parke
  • Švenčionių miesto kultūros centro Adutiškio skyriuje
  • Strūnaičio seniūnijoje ant Akvieriškės piliakalnio
  • Švenčionių miesto kultūros centro Stanislavavo skyriuje
  • Prie Sarių ežero

Parengta Švietimo kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistės Ramunės Jakubėnienės pagal „Tautiškos giesmės aplink pasaulį“ organizacinės komandos informaciją.

Comments are closed.

Close Search Window